Merkez bankasý faizlerde bir deðiþikliðe gitmedi
Merkez bankasý faizlerde bir deðiþikliðe gitmedi
“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardýr. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.
>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<
TCMB:
Para Politikasý Kurulu (Kurul), politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranýnýn yüzde 19 düzeyinde sabit tutulmasýna karar vermiþtir.
TCMB:
- Salgýna baðlý olarak 2020 yýlýnda sert daralan küresel ekonomi, destekleyici politikalar ve aþýlama sürecindeki olumlu geliþmelerin etkisiyle toparlanmaya devam etmektedir
TCMB:
- Bu iyileþme sürecinde, özellikle imalât sanayi faaliyeti ve küresel ticaretteki ivmelenme belirleyici olmaktadýr
“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardýr. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.
TCMB:
- Son dönemde emtia fiyatlarýnda yeniden artýþ gözlenirken, yükselen küresel enflasyon beklentilerinin uluslararasý finansal piyasalar üzerindeki etkileri önemini korumaktadýr
TCMB:
- Salgýnýn sýnýrlayýcý etkilerine raðmen yurt içi iktisadi faaliyet güçlü seyretmektedir. Salgýn kýsýtlamalarýna baðlý olarak iç talep bir miktar ivme kaybederken, dýþ talep gücünü korumaktadýr
TCMB:
- TCMB, fiyat istikrarý temel amacý doðrultusunda elindeki tüm araçlarý kararlýlýkla kullanmaya devam edecektir
- Kurul, kararlarýný þeffaf, öngörülebilir ve veri odaklý bir çerçevede almaya devam edecektir
TCMB:
- Orta vadeli yüzde 5 hedefine ulaþýncaya kadar politika faizi, güçlü dezenflasyonist etkiyi muhafaza edecek þekilde, enflasyonun üzerinde bir düzeyde oluþturulmaya devam edilecektir
Türkiye, kazýðýn her türlüsünü ayrý ayrý deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetiþen biri dünyanýn baþka bir yanýnda sýkýntý yaþamaz.
Re-twittlediklerim katýldýðým anlamýna gelmez!
Penta halka arz oluyor. Yýldýz holdinge yani ÜLKER gurubuna baðlý. Toplanan paralarla kendi gurubuna olan borcunun bir kýsmý ödenecekmiþ. Gerisi size kalmýþ.
https://www.youtube.com/watch?v=sijn4IQ9QtI
Yer Ýmleri