yiyin birbirinizi 
AB Ýngiltere ve Fransa'ya itidal çaðrýsýnda bulundu
- Avrupa Birliði (AB), Ýngiltere ve Fransa arasýnda balýkçýlýk nedeniyle baþlayan gerilimde taraflara itidal çaðrýsýnda bulundu.
AB Komisyonu Sözcüsü Vivian Loonela, günlük basýn toplantýsýnda, Ýngiltere ve Fransa arasýnda donanma gemilerinin gönderilmesiyle týrmanan balýkçýlýk sorunu hakkýnda açýklamalarda bulundu.
Ýngiliz makamlarýn, Jersey karasularýnda 1 Mayýs tarihinden itibaren 41 AB gemisine balýkçýlýk ruhsatý verdiðini anýmsatan Loonela, "Ýngiltere, bu lisanslara ilave koþullar getirdi. Bunun, AB-Ýngiltere Ticaret ve Ýþbirliði Anlaþmasý hükümlerine uymadýðý görüþündeyiz." diye konuþtu.
Loonela, anlaþma þartlarýna göre AB gemilerinin Ýngiltere karasularýnda avlanma iznine ilave koþullarýn bilimsel biçimde ve ayrýmcýlýk yapýlmadan getirilebileceðini anlattý.
Ýngiltere makamlarýna yeni koþullarýn geçerli olamamasý gerektiði görüþünü ilettiklerine iþaret eden Loonela, "Ýngiltere ile görüþmeleri sürdürüyoruz. Taraflara itidal çaðrýsý yapýyoruz." ifadesini kullandý.
Loonela, söz konusu süreçte AB-Ýngiltere Ticaret ve Ýþbirliði Anlaþmasý hükümlerine tamamen uyulmasý gerektiðini vurguladý.
- Fransa tehdit etmiþti
Sorun, Jersey Adasý yönetiminin, Brexit sonrasý imzalanan Ýngiltere-AB Ticaret Anlaþmasý kapsamýnda, kendi sularýnda avlanmaya devam etmek isteyen Fransýz balýkçý teknelerinden, geçmiþteki balýkçýlýk faaliyetlerine dair kanýt sunmalarýný istemesiyle baþlamýþtý.
Bunun üzerine Fransa, Jersey'nin elektriðini kesme, Fransýz balýkçýlar da adanýn limanýný ablukaya alma tehdidinde bulunmuþtu.
Manþ Adalarý'ndan olan Jersey'nin elektriðinin yüzde 95'i yaklaþýk 14 mil uzaklýktaki Fransa tarafýndan saðlanýyor. Kendine has bir yönetimi olan ve Kraliçe'nin bir temsilcisi bulunan ada, uluslararasý arenada Ýngiltere tarafýndan temsil ediliyor.
Ýngiliz hükümeti, dün Jersey Adasý'na "ihtiyati bir önlem" olarak iki donanma gemisi göndermiþti.
Fransa'da, bunun ardýndan misilleme olarak Jersey Adasý'na iki donanma gemisi gönderme kararý almýþtý.
Kaynak : Anadolu Ajansý
Þirkete güvenip yatýrým yapan yatýrýmcý 2024 Mayýsta 18300 olan hisse 2026 Nisan ayýnda 5.515 olan hissenin ortaðý harcanmýþ bir insandýr." ."
Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler kendime aldýðým notlardýr.Bu bilgilere dayanýlarak yatýrým kararý verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doðurmayabilir
Yer Ýmleri