Erdoðan : Karadeniz’de 405 M3 Dogalgaz keþfetmiþtik , simdi güzel bir haber daha veriyorum , Fatih sondaj gemimiz Amasra 1 kuyusunda 135 milyar m3 doðalgaz keþfi yaptý
Erdoðan : Karadeniz’de 405 M3 Dogalgaz keþfetmiþtik , simdi güzel bir haber daha veriyorum , Fatih sondaj gemimiz Amasra 1 kuyusunda 135 milyar m3 doðalgaz keþfi yaptý
“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardýr. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.
>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<
135 milyar metre küpmüþ rezerv![]()
TEMA Zonguldak Temsilcisi Berran Aydan, Filyos'da liman inþaatý aþamasýnda yörede yapacaðý doða tahribatýnýn engellenmesi için Ulaþtýrma Bakaný ile Çevre ve Orman Bakanlýklarýna itiraz dilekçesi gönderdiklerini söyledi.
http://www.pusulagazetesi.com.tr/ars...tahrip-edecek/
Burayý çok iyi bilirim Çaycumaya yakýn olduðu için,güzel denizi,sahili vardý,yazýk oldu yöreye.
Ben gazdan önce Liman ve çevresine dikkat ettim, doðal ortam bozulmuþ,limanýn toplam maliyeti uçuk rakamlarda,üstelik kime hizmet edeceðide mechul,bu yöre zaten meskun mahal yeri 10 senedir takýldýðým yerdi 70-80 yýllarý arasýnda,yazýk oldu doðaya !!!
Filyos 537 milyona ihale edildi, endüstri bölgesiyle maliyet 5 milyara çýktý
2. Abdülhamit’in hayali olarak lanse edilen Filyos Limaný bugün açýlýyor. Liman 2014 yýlýnda 537 milyon liraya ihale edildi ancak 2.2 milyara bitti. Hemen yanýbaþýndaki endüstri bölgesiyle toplam maliyet 5 milyarý buldu. Limaný kimin iþleteceði ise açýklanmadý.
https://www.sozcu.com.tr/2021/ekonom...gn=ilgilihaber
Benim ÝTÜ den sýnýf arkadaþým. Yaþar ARSLAN zamanýnda tane tane anlatmýþ idi süreci. Dikkatli dinlenmeli. Bu ülke bizim kimin bulduðu önemli olmasa da ha deyince olmuyor bu iþler.
Þimdi bor madeni içindeki rutenyumdan dolayý kýymetlidir diye girsem iþ ,dünya sizde osmiyum rezervi vara karþýlýk MTA nýn bizde osmiyum rezervi yok açýklamasýndan çýkarým .Çok kötü yönetiliyoruz çok.
Bu konuþmada ki en önemli þey, karýþým meselesidir.
Bunlarý kavraya bilmek için brend petrol, teksas petrolü nedir gibi TEKNÝK kavramlarý bilmek gerekir. YOKSA ÝÞ RUSYA DAN Doðal gazý þu fiyata alýyoruz, Ýran dan þu fiyata alýyoruza döner verim kavramý nediri bilmeyene karþý.
https://www.gunebakisgazetesi.com/ko...-benim-odunum/
Son düzenleme : nikrece; 04-06-2021 saat: 21:57.
Bor-Toryumda lideriz,ama iþletemiyoruz.Toryumun kolay iþleyiþ þeklini Engin Arýk hocamýz bulmuþtu Aselsan ekibiylen,ama yok ettiler mühendisleriylen,olay hala sýr,üstelik Aselsan mühendisleri geri kalanlar sonradan kazaya kurban gittiler,sanýrým temiz eller iþbaþýnda.Ülkemiz Jeolojik konum olarak Dünya lideri,altý zengin maden ve daha bilmediklerimiz,üstü ise fakir,bu eðitimlende iþimiz çok zor.
Yer Ýmleri