TCMB : Sistemin sorunsuz iþleyiþi ve yaygýnlaþmasý gözetilerek hâlihazýrda 1.000 TL olan iþlem tutar limiti 4 Aðustos 2021 tarihinde 2.000 TL’ye yükseltilecektir. Ýlerleyen dönemde tutar limitinin daha da yükseltilmesi hedeflenmektedir.
TCMB : Sistemin sorunsuz iþleyiþi ve yaygýnlaþmasý gözetilerek hâlihazýrda 1.000 TL olan iþlem tutar limiti 4 Aðustos 2021 tarihinde 2.000 TL’ye yükseltilecektir. Ýlerleyen dönemde tutar limitinin daha da yükseltilmesi hedeflenmektedir.
“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardýr. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.
>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<
Forumun Ansiklopedisi, göbekli nuri bey iki-üç gündür yazmýyor.. Hayýrdýr inþallah,Acaba Maldivlere falan tatile mi gitti.??
Türkiye, kazýðýn her türlüsünü ayrý ayrý deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetiþen biri dünyanýn baþka bir yanýnda sýkýntý yaþamaz.
Re-twittlediklerim katýldýðým anlamýna gelmez!
Türkiye, kazýðýn her türlüsünü ayrý ayrý deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetiþen biri dünyanýn baþka bir yanýnda sýkýntý yaþamaz.
Re-twittlediklerim katýldýðým anlamýna gelmez!
Eski usta elemanlar yok iþlerine son vermiþlerdi,eskiler olsaydý sistemi yedekler hazýrda bekletirlerdi,sanýrým yeni sistemi oturtamadýklarýndan verileri geriye sardýlar geri getirmek için ve sistemi çökerttiler.Bunu iþbankasýda yapmýþtý yeni sistem diye ve hala sorunlar var,borsa iþlemleri ise hala sorunlu.Gn müdürlüðü arýyor devamlý mail çekiyordum,gn müd yardýmcýsý benimlen zamanlan iletiþime geçti merak etmeyin düzelecek demiþti,zaman içinde beni aradý nasýl þimdi sistem demiþti,bende berbat demiþtim,tam 2 sene oldu neredeyse hala sorunlar mevcut mail çekiyorum hala,üst düzeydekiler beni hiç aramadýlar, temsilcilerini arýyorum hepsi bebe,nerede o eski biliþimciler,tanýdýk elemanlar olduðunu söyledim dikkate almadýlar bizdekiler yeterli dediler,þimdi alýþtým bu aksaklýklara,bazen öyle oluyorki meblamýn 10-100 misli artmýþ olduðunu fark ediyorum,ama iþlem yapmam kýsýtlý,eski sistemi yerine oturtmuþlardý sorun yoktu,Windows 10 sorunlu zaten bu sistemden hiç memnun deðilim,98-7-Xp en iyisiydi,þu an 7-8-10 kullanýyorum,ama yoðunluk 7 kullanýyorum video formatlarýnda iyi uyuþuyor,explorer 11 en son sürüm bunlarlan iyi uyuþuyordu,chromda uyuþmazlýklar var video formatlarýnda,Explorer seneye desteðine son verecekmiþ,iþte bu kötü oldu,neymiþ diðer saðlayýcýlara göre ilkelmiþ güvenlik açýðý varmýþ,buda bana ilginç geldi.Apple Bilgisayarlarýn güvenlik açýðýda olmamasý ilginç,neyse artýk eskisi gibi deðilim tamir iþlerinde,microcip sökümleride sorunlu çok küçük olduðu için,zaten sistem modül sistem sök tak ve ustalýk ölmüþ.Elektromanyetik olayýda var gibi iþin içinde bu sistemlen baðlantýlý olarak,bu sistem gelecekte baþ rol çekecek,belkide bazýlarý bunun üzerinde çalýþýp üst seviyeye çýkarmýþ olabilrler bilgilerini,uzaktan kontrol bu sistemlen oluyor,zaten sistemin özü enerji,enerjiyi ele geçirenler herþeyi yapabilirler,neyse konuyo fazla daðýtmayalým,bankacýlýktan baþladýk enerjiden çýktýk,ileride çok ilginç olaylar baþýmýza bela olacaða benziyor,bu gücü elinde bulunduranlar herþeyi kolay elde edeceði kesin !!!
Herþeyin fazlasý, zarar demiþler...
Teknoloji de böyle..
Bir taraftan , kendimize yarar saðlarken,diðer taraftan kendimize zarar verir hale geldik...
Rahat yaþayacaðýz diye, tarlalarý ve tarýmý býrakýp, ahýrlarýn yerine rezidans diktigimiz ve sonrasýnda doðal et süt bulamayýp, kimyasal gýdalardan medet umduðumuz, hastalýklardan þikayet ettiðimiz gibi....
Teknoloji de buna benziyor..
Bu iþle uðraþanlar ,sürekli yarýþ içinde ve yeni icatlar peþinde...
Son günlerde Ýstanbul ve Karadeniz bölgesinde yaðan yaðmurlarýn, Teknoloji kullanýlarak yaðmur bulutlarýnýn istenilen yöne,yere gezdirilip yaðmurun oraya yaðdýrdýðý iddialarý var...
Benzeri iddia, Gölcük'te , Marmara depremi olduðu zaman da vardý...
Bunlar ne kadar gerçek bilemiyorum...
Ona HAARP denir,merkez üssü Alaskadýr.Zamanýnda ilk duyduðumda aklýma Kadim Türklerinin bulduðu YADA gücü geldi,birbirine benzeþir güç olarak,Yada gücü Çin kaynaklarýnda ve Ruslarda geçer,Çinlileri bu güçle maðlup ettik,Ruslarda Osmanlýlarý,Yada bir taþtýr,ama o taþý kullanmak önemli,buda bir sýr,her iki unsurda sistematik olarak hava olaylarýylan baðlantýlýdýr.
Yer Ýmleri