“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardýr. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.
>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<
AFAD: Yaþanan sel nedeniyle Kastamonu’da 25, Sinop’ta 2 vatandaþýmýz hayatýný kaybetmiþtir. Bartýn’da kaybolan 1 vatandaþýmýzý arama çalýþmalarý devam etmektedir.
“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardýr. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.
Valla ben afetler konusunda önceden diyeceðimi belirttim anlayan anlar,bütün uðursuzluklarýn sebebinide belirtmiþtim,doðaylan kim inatlaþýyorsa sebebide onlardýr,inatlaþma devam ederse kötünün kötüsü ve onun çok daha kötüsü üstümüze kabus gibi çökmeye devam eder,doða bile artýk isyan ediyor !!!
Resmî gazete : 1600 cm3 silindir hacmine kadar, yüzde 45'lik ÖTV diliminde yer alan araçlarýn matrah limiti 85 bin liradan 92 bin liraya çýkarken, yüzde 50'lik ÖTV dilimindeki araçlarda matrah limiti 130 bin TL'den 150 bin TL'ye yükseldi.
Motor silindir hacmi 1600 cm3'ü geçen, 2000 cm3'ü geçmeyen binek otomobillerde ise vergi matrahý 85 bin-135 bin TL aralýðýndan 114 bin-170 bin TL aralýðýna yükseltildi.
Söz konusu araçlarda uygulanan yüzde 45, yüzde 50 ve yüzde 80'lik ÖTV dilimleri korundu.
Kararda elektrikli otomobillerin ÖTV diliminde de deðiþiklik yapýldý. Motor gücü 50 kW'ý geçip silindir hacmi 1800 cm3'ü geçmeyen elektrikli araçlarda yüzde 45'lik ÖTV diliminin üst sýnýrý 114 bin lira olarak belirlendi. 114 bin lira ile 170 bin lira arasýnda deðere sahip olan araçlar için ise yüzde 50 ÖTV uygulanacak.
OYAK Yatýrým,
AEFES tavsiyesini "endeks üstü getiri" olarak korudu, hedef fiyatýný 31,00 TL'den 32,50 TL'ye çýkardý
ULKER tavsiyesini "endeks üstü getiri" olarak korudu, HF 28,0 TL'den 27,0 TL'ye indirdi
HALKB tavsiyesini "endekse paralel getiri" HF 4,77 TL olarak korudu
Yapý Kredi Yatýrým,
HALKB hedef fiyatýný 5,30 TL, tavsiyesini "tut" olarak korudu
ULKER için 27,90 TL hedef fiyatýný ve "al" tavsiyesini korudu
AEFES için 30,8 TL hedef fiyatla "al" tavsiyesini korudu
AKSA hedef fiyatýný 21.70 TL, tavsiyesini "al" olarak korudu
Yer Ýmleri