Fed:
-2021 Yýlý GSYH beklentisi %5,9 (Önceki %7,0)
-2022 Yýlý GSYH beklentisi %3,8 (Önceki %3,3)
-2023 Yýlý GSYH beklentisi %2,5 (Önceki %2,4)
-2024 Yýlý GSYH beklentisi %2,0
-Uzun dönem GSYH beklentisi %1,8 (Önceki %1,8)
Fed:
-2021 Yýlý GSYH beklentisi %5,9 (Önceki %7,0)
-2022 Yýlý GSYH beklentisi %3,8 (Önceki %3,3)
-2023 Yýlý GSYH beklentisi %2,5 (Önceki %2,4)
-2024 Yýlý GSYH beklentisi %2,0
-Uzun dönem GSYH beklentisi %1,8 (Önceki %1,8)
“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardýr. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.
>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<
Fed politika belirleyecileri 2022'de ilk faiz artýþýný öngörüyor - -matriks
“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardýr. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.
Fed faiz oranýna iliþkin 2023 sonundaki ortalama beklenti %1.0 (önceki %0,6)-matriks
FOMC:
- 2021 Faiz Tahmini %0.1 (Haziran Tahmini %0.1)
- 2022 Faiz Tahmini %0.3 (Haziran Tahmini %0.1)
- 2023 Faiz Tahmini %0.1 (Haziran Tahmini %0.6)
- Uzun Vadeli Faiz Tahmini %2.5 (Haziran Tahmini %2.5)
Powell: Fed, hedeflerine ulaþmaya güçlü þekilde baðlý
Powell: Fed'in aldýðý tedbirler toparlanma tamamlanan kadar ekonomiye para politikasý desteðinin sürmesini saðlayacak
Powell: Büyümenin yýlýn geri kalanýnda da güçlü bir hýzla devam etmesi büyük olasýlýk
Powell: Bazý sektörlerde kýsa vadeli arz sýkýþýklýklarý ekonomik aktiviteyi sýnýrlýyor
Powell: Eðer enflasyon beklenenden yüksek kalmaya devam eder ise Fed buna yanýt verir
Powell: Fed, varlýk alýmlarýnýn uygun hýzýný, bunu yapmak için þartlar tatmin edici seviyeye geldiðinde tartýþacak
Powell: Eðer ekonomisin rayýnda ilerlemeye devam ettiðini görürsek varlýk alýmlarýnda azaltým gelecek yýlýn ortasýnda tamamlanýr
Powell: FOMC üyelerinin çoðu varlýk alýmlarýnda azaltým için istihdam hedefinin de yakalandýðýný düþünüyorlar, ancak bazýlarý hala gidilecek yol olduðunu düþünüyorlar
Powell: Fed hedeflere ulaþýlýp ulaþýlmadýðýný test edecek ve varlýk alýmlarý konusunda bir karar verecek
Powell: Test sonuçlarýna göre varlýk alýmlarýnda bir azaltým kararý gelecek ay da verilebilir
Powell: FOMC açýklamasýnda kullanýlan dil, varlýk alýmlarýnda azaltým için çýtanýn gelecek toplantýda da yakalanabileceðine iþaret ediyor
Powell: Varlýk alýmlarýnda azaltýmýn zamanlamasý ve hýzý konusunda komitenin geniþ bir desteði var
Powell: Bazý üyeler, finansal istikrar endiþeleri ile varlýk alýmlarýnýn daha yakýnda azaltýlmasýný tercih ediyorlar
Powell: Varlýk alýmlarýnda azaltýmýnýn gelecek yýlýn ortasýna kadar tamamlanmasý uygun olur
Powell: Varlýk alýmlarýnýn hala bir kullanýmý var, ancak onlarý azaltmanýn zamaný da geldi
Powell: Varlýk alýmlarýnda azaltým baþladýðýnda faiz artýrýmý testinin tatmin edici olmasýndan hala oldukça uzakta olacaðýz
Powell: Faiz artýrýmý için hala uzun bir yol var
Powell: Ýþgücü piyasasýnda hala çok fazla atýl kapasite var
Powell: Evergrande'nin durumunun ABD'ye çok fazla doðrudan etkisi yok, ancak güven kanallarýný etkileyebileceði endiþesi var
Powell: Evergrande'nin durumu Çin'e özgü görünüyor
Yer Ýmleri