Türkiye, kazýðýn her türlüsünü ayrý ayrý deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetiþen biri dünyanýn baþka bir yanýnda sýkýntý yaþamaz.
Re-twittlediklerim katýldýðým anlamýna gelmez!
Türkiye, kazýðýn her türlüsünü ayrý ayrý deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetiþen biri dünyanýn baþka bir yanýnda sýkýntý yaþamaz.
TCMB Baþkaný Kavcýoðlu:
- PMI'da güçlü artýþlar küresel ekonominin genele yayýlan bir toparlanma eðilimini gösteriyor
- Bu durum ihracatýmýzýn artýþýna katký veren olumlu bir geliþmedir
Kavcýoðlu: Türkiye destekleyici para, maliye ve finansal politikalarýn yaný sýra aþýlama programlarýnda ilerleme kaydeden ve salgýný kontrolde baþarýlý olan ülkeler arasýnda yer almaktadýr, bu durum, yatýrým, üretim ve istihdama olumlu yansýmýþtýr
Kavcýoðlu:
- Geliþmekte olan ekonomilerle karþýlaþtýrdýðýmýzda Türkiye ekonomisinde enflasyon, rezervler ve risk priminde iyileþme alaný olduðunu görüyoruz
- Risk priminde iyileþme süreci devam etmektedir
“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardýr. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.
>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<
Kavcýoðlu: Mayýs 2021 itibarýyla kýsa vadeli dýþ borç 25,7 milyar ABD dolarý azalarak 1119,2 milyar dolara düþmüþtür, bu durum dýþ borç göstergelerine olumlu yansýyacaktýr
Kavcýoðlu:
-Önümüzdeki dönemde kamu ve özel sektör borçluluðuna yönelik geliþmeler tüm dünyada daha çok gündeme gelecek
-Türkiye borçlulukta geliþmiþ ülkelerden tüm kategorilerde belirgin bir þekilde olumlu olarak ayrýþmaktadýr, geliþmekte olan ülkelere göre de iyi bir durumdayýz
“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardýr. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.
Kavcioglu : Vaka sayýlarýnýn yeniden artmasýna sebep olan virüs varyantlarý salgýnda belirsizliðe yol açýyor
Kavcýoðlu:
- Öncü göstergeler 3.çeyrekte iktisadi faaliyetin dýþ talebin etkisiyle güçlü seyrettiðini gösteriyor
- Hizmetler ve turizm sektöründe toparlanma dengelenmeyi saðlýyor
- Hizmetler ve perakende sektörlerinde kayda deðer bir iyileþme görülüyor
Kavcýoðlu:
- Krediye eriþimde belirgin bir sorun görülmemekle birlikte, kredi faiz oranlarýnda yükseklik krediye ulaþýmý sýnýrlamaktadýr
- Yüksek frekanslý veriler açýlmanýn etkisiyle iþgücü piyasasýnda toparlanmaya iþaret etmektedir
Yer Ýmleri