Patron 13 e 5 mil lot dayandýðýnda satmayan fon bir hafta sonra yüzde 15 aþaðýdan malý boþalttý,ben olsam o fonda beþ dakika durmazdim,þirket öyle veya böyle bu fiyatlardan alým yaparak el gösterdi,günü geldiðinde yukarýlardan malý teslim eder
Patron 13 e 5 mil lot dayandýðýnda satmayan fon bir hafta sonra yüzde 15 aþaðýdan malý boþalttý,ben olsam o fonda beþ dakika durmazdim,þirket öyle veya böyle bu fiyatlardan alým yaparak el gösterdi,günü geldiðinde yukarýlardan malý teslim eder
Bu þirket 8,5 liradan halka arz edilirken Patron 6 ay kaðýt satmayacaðým diye söz verdiðini, sonradan 5 milyon lota yakýn kaðýt alacaðýný da KAP a bildirdiðini bütün bunlarýn bir oyun olup ky nin kucaðýna malý yýkmak için yapýldýðýný söylüyorlar. Görünen durum da bu sözleri sanki doðruluyor. Ne dersiniz? Borsa düþerken de kaðýt düþmüþtü ama kaç gündür borsa yükseliyor buna raðmen hep düþmeye devam ediyor. Kaç gündür hala dip noktasýný bulamayan bir kaðýdýn çöküþünü izleyip duruyoruz. Bilgisi olan lütfen aydýnlatsýn.
YAZDIKLARIM ASLA YATIRIM TAVSÝYESÝ DEÐÝLDÝR. SADECE KÝÞÝSEL DÜÞÜNCELERÝMDÝR.
Elimizdeki donelere bakalım önce,
1-Şirket kapasite artırımı yaptı, olumlu(işi olmayan kapasite artışına gitmez)
2-%26 net kar marjı ile çalışan firma, olumlu
3-FK 11-12 düzeyinde, bu konu kafamı kurcalıyor sadece, sektörün altında olmasına rağmen, halka arzdan sonra, fiyatı bence biraz şişikti, bunun düzeltmesi oldu şimdi daha iyi.
Eğer 3. çeyrekte'de %129 artışlar olursa yine mali sonuçlarda, bu fiyatlar uçar, eeee olumsuz hiçmi bir şey yok, tabiki var, enerji fiyatlarından dolayı girdi maliyetleri arttı, kar marjları aynı seviyede kalamaz, muhtemelen düşecek, eğer nihai ürün fiyatına yansıtmazsa maliyetleri, ha deyince yansıtamayacağı için, muhtemelen 4. çeyrek sonuçları olumsuz gelecek.
Borsada'da beklenti satın alınıyorsa eğer, şu anda kağıdın satılması makul, altında bir şey aramaya gerek yok.
Bu firma yurdışına satışı olan bir firma, eğer yurtdışında iyi gelişmeler olur ise(satış pazarlama adına), kağıdın fiyatı çok ucuz(Tl'nin değer kaybetmesi düşünülünce), döviz fazla pozisyonu 50-55 milyon arasında idi.
Bu kış zor geçecek gibi, kağıdın fiyat performansı olarak. Yani kısaca alan alır satar satar, oyun felan döndüğünü düşünmüyorum.
saygılar, YTD
Navlun fiyatlarınıda unutmamak lazım, çok çok olumsuz bu firma için. umarım düzelir.
saygılar, YTD
Ýþin granit,seramik,dolar..faiz iner emlak iþleri artar,dolar artar var mý sana giren çýkan, yeterince batirdin guvenenleri bekleme yapma
Þelale öncesi ve sonrasý anlayamadýðým birkaç þey var:
1. Þelale olmadan önce 12 li ve13 lü fiyatlardan yüklü alým yapan þirket, hisse fiyatý 10'lu fiyatlarda ike neden sadece dalga geçer gibi 25000 TL lik alým yapar. Tam tersi olmasý gerekmiyor mu? Yine bir patron kazýðý meselesi mi?
2. Doðalgaz ve navlundaki artýþtan bahsetmiþ bazý arkadaþlar. Ýyi güzel de, satýþlarýnýn yarýsý ihracat olan, yani dolar kazanan (dolar sürekli deðer kazanýyor) ve kapasite artýþý yapan ve bu artýþýn etkilerini gelecek çeyrek göreceðimiz bir þirketin hissesi neden 10 günde 13.13 den 10.64 e düþer?
3. En önemlisi, yukarýda bir arkadaþýn çok isabetli bir þekilde sorduðu, bu kadar pozitif beklenti ve görüntüsü olan ( satýþlar,karlýlýk, kapasite artýþý, satýþlarýn yarýsý ihracat vb.) bir þirketin tam da yaptýðý yatýrýmlarýn karþýlýðýný almaya baþlayacakken fon'un satýþa geçmesi çok tuhaf deðil mi, yoksa bilmediðimiz birþey mi var? Yoksa hala borsayý öðrenemedik mi?
4. Þelalade anladýðým kadarýyla alýcýlar KY. Ve yine, bu kadar pozitif beklenti ve görüntüsü olan bir þirketin hisselerini - tabi eðer gerçekten bu kadar pozitif ise - KY ye neden kaptýrsýnlar anlayamadým.
Bu þirket gerçekten gelecek mi vaat ediyor yoksa KY olarak yine bir halisünasyon mu gördük ve yine yeniden giren kazýðý çýkarmayý mý bekleyeceðiz?
Yer Ýmleri