Güncel verileri paylaþan arkadaþlara teþekkürler.
Momentum her açýdan üst seviyede, yani rüzgar arkamýzdan esiyor.
Bu hissenin takas daðýlýmýnda kurumsal yatýrýmcýlar deðil de lokal oyuncular hakim olsaydý bu günler grafik ve fiyat seviyeleri açýsýndan sýradýþý günler olabilirdi.
Döviz ve emtia Piyasalardaki geliþmeler, resesyon korkusuna raðmen ne kadar üretirsen üretimin tamamýnýn dahi satýþ endiþesi olmayan bir sektör ve karlýlýðýn sürdürebililir olmasý, eylül sonu itibariyle epdk nýn fiyat sýnýrlamasý süresinin bitmesi, temiz ve popüler yeþil enerji alanýnda olmasý, net nakit veya borçlulukta trendin bu kadar lehine olmasý, tüm bu pozitif geliþmeler varken bir de temmuz ayýnda sürpriz üretim rekorlarý kýrýnca tabiri caizse ballý kaymak oluyor.
Ne ilginçtir ki, 2 . Çeyrek kar beklentileri konuþulmasý gereken bir dönemdeyken, basamak atlayýp 3. Çeyreðe odaklanýyoruz, yýllýk kar beklentilerimizi doðal olarak sürekli yukarý yönlü revize ediyoruz, çünkü her þey çok iyi gidiyor, nazar olmasýn.
elektrik üretim sektöründe olup ta 3. Çeyrek itibariyle net nakit pýzisyonu pozitife geçecek olan çok özel bir þirket. Yani banka borçlarý bitiyor ve pozitif net nakite geçiyor, bu sektörde alýþýlmadýk güçlü bir mali yapý. Oluþan netnakitler artýk ya temettü olarak bizlere daðýtýlacak ya da kapasite artýrýmýnda kullanýlacak. Hikaye ve beklentiler zenginleþiyor sanki.
Bugünlerde tek eksik kapasite artýþ karar ve izinleri veya kapasite büyümesi için herhangi bir geliþme, gözümüz her an kap ta.
Acaba taþpýnar kapasite artýrýmý inþaat ve kurulumu fiilen baþladýðýna veya diðer santrallerde yeni kapasite artýrým izni alýndýðýna ya da yeni bir proje satýn alma görüþmeleri baþlandýðýna dair bir KAP. Ne güzel bir hayal veya rüya. Müthiþ bir tamamlayýcý veya accelere edici olurdu. Kabuðunu kýrmasý için güzel destekleyici baþlýklar bunlar.
Bu arada bu þirket halka arz edildiði 15 ay önce 350 mln usd market cap vardý. Bugünkü fiyatla bile hala 279 mln usd. Halka arz fiyatýnýn dolar bazýna tekabül eden TL fiyatý bile bugünkü seviyenin %25 üzeri seviyeler.
Pozisyon alýp sabýrla seyirci olmak en güzel seçenek gibi.
Kendi bakýþ açým olup , yatýrým tavsiyesi deðildir.

Alýntý yaparak yanýtla
3Ç maþallah.

Yer Ýmleri