Þayet hedef fiyat daha yükseklerdeyse, hedef fiyata mutlaka gideceðine inanýyorsanýz , satýp çýkma niyetinde olanlarýn malýný daha aþaðýlardan almaya çalýþmak son derece doðal ve makuldür. 4,26 ya yýðýlmýþ 2 mln lot un doðal satýcýlar olduðuna inanmak saflýk olur. Satmak isteyen 2-3 basamak aþaðý bile olsa verir kurtulur...
Bence bugün hem direnci güçlü kýrmak, hem de bu seviyelerden satýp kurtulmak isteyenlerin hisselerini toplamak için Ýþlemlerin yoðunlaþtýðý bir gün oldu.
Bana göre ilginç olan, son haftalarda bu mal toplama iþlemlerine liderlik eden kurumlarýn büyük ve kredibil kurumlar olmasýdýr. Bunun uzantýsý olarakta, takastaki deðimlerde hisseleri toplayan kurumlarýn kurumsal fonlar ve yabancýlar olmasý düþünülmesi gereken bir pozisyonlanmadýr kanýmca.
Çok sayýda yatýrým ve emeklilik fonu ve büyük kurumsal aracýlar nasýl oluyor da ayný yönde davranýþ gösteriyorlar...
Bunun cevabý olarak aklýma yatan gerekçeler;
1-þirkete özel son dönemlerde operasyonel karlýlýklarýn arttýðýný tahmin etmeleri veya öðrenmeleri,
2- eþ zamanlý olarak enerji ve elektrik sektöründeki son dönem geliþmelerin bu þirkete yarayacaðýna olan beklentileri
3- çok sayýda yatýrýmcýnýn maliyetinin yüksek olmasý dolayýsýyla zararýna satýþ yapacak yatýrýmcýlarýnýn sayýsýnýn çok olmamasý, yani grafik desteði...
Bu arada , yatýrýmcý profili olarak tavan olan bir hisse yerine , kilitlenmeden düzenli iþlemlerle ve yeni maliyetlenmelerle yükselen hisseyi daha çok tercih ediyorum.
Bugünkü iþlemlerin, çarþamba günkü takas sonuçlarýný çok merak ediyorum. Kanýmca, beklemeye niyeti ve tahammülü olmayanlarý çok iyi silkeledikleri bir gün oldu. Çarþamba günü takasta yine kurumsal fon ve yabancý alýþlarýný görürsek sürpriz olmaz.
Ekim ayý bu hisse için kritik bir ay. 3. Çeyrek ve sonrasý faaliyet sonuçlarýnýn baþarýlý geleceðini tahmin ediyorum.
Fiyat seviyesi ne olur? Bilemiyorum, önce halka arz fiyatýna ulaþsýn ( umarým) sonrasýný daha rahat deðerlendiririz.
Gitme niyeti olsa alým fýrsatý fazla vermezdi. Tavana kitlerdi.
Amaç hala 4,20lerden mal toplamak olamaz. Zaten aylardýr hisse diplerde. Spek oralarda yeterince mal toplayamamýþ da 4,20 lerden toplamaya çalýþýyorsa gayet baþarýsýz bir spek demektir.
Bekleyip göreceðiz artýk niyetlerini ve hissenin yönünü...
Detaylý cevabýnýz için teþekkürler. Deneyimli olanlarýn görüþlerini paylaþmalarý gerçekten hissenin ilerdeki hareketlerini anlama yönünde çok faydalý. Bencede bu hisse için Ekim-Kasým kritik aylar. Arz edilen hisselerde 2 seneye kadar teknik ve grafiklerin saðlýklý bir yol gösterici olmayacaðýný düþünüyorum onun için maaliyetleri takip etmek önemli. Dün dediðiniz gibi direnci kýrma ve diðer arzlardaki hisseler gibi 3-4 gün tavan gideceðini düþünenler ile satýp kurtulma derdinde olanlarýn el deðiþtirmesini gördük. Diðer yandan bu seviyelerin ucuz olduðunu düþünen kurumsal alýcýlarda mal topluyor. Neticede kendi elemanlarýna %10 iskonto ile 4,55'den hisse satan bir þirket var ortada. Onlarda bu seviyelerde zarardalar, itibarý ve çalýþanlarýnýn zararýný kapatmak için piyasa faizini ekleyerek sene sonundan önce minimum 5'lere çýkacaktýr. ytd...
Hocam,
Kendi çalýþanlarý toplam 1,4 milyon lota yakýn almýþlar. Çokta büyük bir oran deðil gibime geldi
Hisse opsiyonlarý iyidir. Þirkete baðlýlýðý artýrýr.
Yatýrým tavsiyesi içermez ve asla yatýrým tavsiyesi DEÐÝLDÝR.
Yer Ýmleri