Originally Posted by
abcd
Gwind Ek gözlem bilgi- yorum:
Bir çok bireysel yatýrýmcý tanýmýyor ve bilmiyor, henüz borsa da 1 yaþýnda. Zamana ve tanýnmaya ihtiyacý var.
Hisselerin çok büyük bir kýsmý kurumsal yatýrýmcýlarda, onlar neye karar verirse o yönde ilerliyor.
Hisse için analiz ve yorum yapan ve 11-12 tl hedef fiyat veren 3 aracý kurum ( gedik, info, tacirler) sadece satýyor ve hala satýyor!!! Paradox.
Sektöründeki benzerlerine göre fiyat ve grafik açýsýndan çok negatif ayrýþtý ve ilginç bir þekilde bu negatif ayrýþma son 2 ayda , yani pozitif ayrýþmasý gerektiði dönemde oluþtu. Aksen in son 2,5 yýlda , Alarko nun son 6 ayda gösterdiði performansa (üstelik bizim þirket yeþil enerji olarak çok farklý bir kategoride olmasýna raðmen ) bakýnca þaþkýnlýðým daha da artýyor. Vardýr bir sebebi diyelim.
Ayrýca 2022 ilk çeyrek Bilanço sonrasý pozitif ayrýþacakken tam tersi negatif ayrýþtý.
Anlamlý bir çýkarým yapmak çok zor, olaðan olmayan þeyler fazla.
Ya da ben pozisyonda olduðum için sübjektif yaklaþýyorum, bilemiyorum.
Sonu hayrola. Bugünlerde moral bozuyor.
Ýnanýyorsanýz sabýrla beklemek ilginç bir fýrsat oluþturabilir mi? Umarým.
Sn abcd, bu þirket tabiri caizse bana çöpsüz üzüm gibi görünüyor. Yatýrýmlarýný yapmýþ, operasyonel giderleri gayet düþük, karlýlýðý yüksek, konjektür gereði rüzgar uzunca bir süre arkasýnda ve riski düþük. Yeni hibrit ve ges yatýrýmlarý için de fýrsat koluyor. Epiaþ ödeme tarifeleri gereði gelirleri kur ve enflasyona karþý korunaklý. Üstelik kurumsal bir firma. Piyasa ne zaman fiyatlar bilemem ama benim kriterlerime göre ortak olmaya ve sabretmeye deðecek bir firma. Doðan holding doðru bir alana yatýrým yapmýþ, mutlaka bu alaný geliþtirecektir de. YTD.
HTC U11 cihazýmdan Tapatalk kullanýlarak gönderildi
Yatýrým tavsiyesi deðildir.
Yer Ýmleri