Alýntý Originally Posted by TheTaurus Yazýyý Oku
Finansal raporda "Taþpýnar Birleþik Yenilenebilir Elektrik Üretim Tesisi (Yardýmcý Kaynak Güneþ Enerji Santrali Ýlavesi)" için 65 milyon tl'lik avans ödemesi yapýldýðýndan bahsediliyor. 42 MW'lýk hibrit ges projesiydi.

Daha önce yatýrýmcý iliþkilerine sordum lakin bir dönüþ alamamýþtým. Bu projenin ne zaman tamamlanacaðýný bilen var mý?

Güneþ enerjisi projelerinde problem mevzuata iliþkin izin/evraklarý tamamlamaktýr. https://lisans.epdk.gov.tr/epvys-web...tSorgula.xhtml sayfasýndan sorguladýðýmýzda GWIND'in mevzuata iliþkin iþlemleri tamamladýðý ve lisansý 109,7776 MWm/60 MWe olarak güncellediðini görebiliyoruz.

Son dönemde ikinci bir problem de, fabrikalarýn çok yoðun olmasý ve panel tedarikleri için 5-6 ay sonraya gün verilmesi idi. Ancak son lisanssýz enerji yönetmeliðinde EPDK tarafýndan yapýlan son deðiþiklik bir çok projenin/sipariþin iptali ile sonuçlanacaðýndan GWIND sipariþlerinin de öne alýnmýþ olabileceðini öngörüyorum.

Avans ödemesi 2022-2Ç 'te yapýldýðýna göre bu çeyrekten/en geç 2022-4Ç'ten itibaren kademe kademe devreye alýnacaðýný öngörüyorum.