Galata Wind, kurumsal ynetim yapsyla da srdrlebilirlik liginde st sralara ykseliyor
Kurulutan yaplan basn aklamas aada bulunuyor:
Rzgr ve gne enerji santralleriyle, faaliyetlerinin merkezine srdrlebilirlii koyan Galata Wind, bu dorultuda hedeflerini hzla hayata geiriyor. Son olarak, paylar Borsa stanbul’da ilem gren ve kurumsal srdrlebilirlik performanslar st seviyede olan irketlerin yer ald Borsa stanbul (BST) Srdrlebilirlik Endeksi’ne giren irket, daha iyi bir gelecek iin ortaya koyduu baarl performanslarla, paydalarnn gvenini de tazeledi.
448 kriter zerinden deerlendirildi
Galata Wind, ald Sermaye Piyasas Kurulu (SPK) Kurumsal Ynetim lkelerine Uyum Notu’yla, BST Kurumsal Ynetim Endeksi’nde bulunmaya da hak kazand. Hazrlanan raporda, belirlenen ilkelere nemli lde uyum salad belirtilen irket, ald 9.40/10 derece ile dikkat ekti. Galata Wind’e ait belgeler zerinde yaplan incelemeler, ynetici ve ilgili isimlerle gerekleen grmeler, kamuya ak bilgiler ve gzlemlere dayanarak hazrlanan raporda; Galata Wind, 448 kriter zerinden deerlendirildi. Bu deerlendirme sonucunda irket; pay sahipleri blmnden 92,02, kamuyu aydnlatma ve effaflk blmnden 98,10, menfaat sahipleri blmnden 97,51 ve ynetim kurulu blmnden 91,08 not ald.
“Hedeflerimize adm adm ulamaya devam edeceiz”
Galata Wind CEO’su Burak Kuyan yapt aklamada, “Borsa stanbul’da ilem gren ve kurumsal srdrlebilirlik performanslar st seviyede olan irketlerin yer ald bir endekste, irketimizin ismini grmekten ve kurumsal ynetim ilkelerine uyum notumuzun yksek olmasndan dolay mutluyuz. Trkiye’nin temiz enerji salaycs olmak iin ktmz bu yolda, lkemizin byk ekonomi ve enerji dnmnn bir paras olarak kararl biimde ilerliyoruz. Yzde yz yenilenebilir ve evreye duyarl elektrik retiyor ve gezegenimizin doal yaam dngsne destek oluyoruz. Srdrlebilirlik iimizin merkezinde yer alyor. evreyi korumaya, yenilenebilir temiz enerjiye yatrm yapmaya ve taahhtlerimiz dorultusunda emisyonlar azaltmaya ynelik faaliyetlerde bulunmaya zen gsterecek, srdrlebilir kalknma amalar dorultusunda hedeflerimize adm adm ulamaya devam edeceiz.” dedi.
irketimiz Ynetim Kurulu, zetle;
1) Sermaye Piyasas Kurulu'nun VII-128.1 sayl ‘Pay Teblii'nin 15 inci maddesi hkmlerine uygun olarak "Borsada ilem gren (ak tanml)" nitelie dntrlmesi bavurusu yaplan 17.000.000 adet Galata Wind paynn tamamnn veya bir ksmnn, yetkili yatrm kuruluu/kurulular vastasyla ve zerinde mutabk kalnacak koullarla Borsa'da veya Borsa dnda satlmasna,
2) Yukarda belirtilen usulde sata konu edilebilecek en fazla 17.000.000 adet Galata Wind payn satna ilikin ilemin; Sermaye Piyasas Kurulu'nun II-23.3 sayl "nemli Nitelikteki lemler ve Ayrlma Hakk Teblii"nin ilgili hkmleri kapsamnda "nemli nitelikte ilem" mahiyetinde olmamas nedeniyle irketimiz pay sahipleri asndan "ayrlma hakk"nn domadna,
karar vermi olup
Mezkur Karar'a istinaden Galata Wind sermayesinin yaklak % 3,05'ini temsil eden 16.300.000 adet pay 22.12.2022 tarihinde pay bana 22,70 TL fiyatla Borsa stanbul'da blok sat yntemiyle yerli ve yabanc kurumsal yatrmclara irketimizce satlmtr.
Bu ilem ile birlikte Galata Wind sermayesindeki paymz 22.12.2022 tarihi itibaryla % 70 olmutur. irketimizin yapm olduu ileme ilikin tablo aada yer almaktadr:
Bilgi suistimali
MADDE 106- (1) Dorudan ya da dolayl olarak sermaye piyasas aralar ya da ihralar hakknda, ilgili sermaye piyasas aralarnn fiyatlarn, deerlerini veya yatrmclarn kararlarn etkileyebilecek nitelikteki ve henz kamuya duyurulmam bilgilere dayal olarak ilgili sermaye piyasas aralar iin alm ya da satm emri veren veya verdii emri deitiren veya iptal eden ve bu suretle kendisine veya bir bakasna menfaat temin eden;
a) hralarn veya bunlarn bal veya hkim ortaklklarnn yneticileri,
b) hralarn veya bunlarn bal veya hkim ortaklklarnda pay sahibi olmalar nedeniyle bu bilgilere sahip olan kiiler,
c) , meslek ve grevlerinin icras nedeniyle bu bilgilere sahip olan kiiler,
) Bu bilgileri su ilemek suretiyle elde eden kiiler,
d) Sahip olduklar bilginin bu fkrada belirtilen nitelikte bulunduunu bilen veya ispat edilmesi hlinde bilmesi gereken kiiler,
iki yldan be yla kadar hapis veya adli para cezas ile cezalandrlrlar. Ancak, bu sutan dolay adli para cezasna hkmedilmesi hlinde verilecek ceza elde edilen menfaatin iki katndan az olamaz.
Deerli arkadalar byk balinalar-babalar-fonlar-spekler vb arka planda ne iler eviriyor bizler maalesef bilemiyoruz. Evet toplu satta hisse 22.7 ler gibi bir rakamdan el deitirdi grnyor.
Temeli iyi olan hisseyi nereye kadar elimizde tutmalyz-tutmay dnyorsunuz.
Son durumda 22.70 leri bu hisse iin dip seviyeler diyebilirmiyiz? Tabii bist de devam derse (geri gwind bist endexi pek takmyor genelde.) Teekkrler.![]()
Bu sat haberini grnce bende tereddt ettim. Temkinli olmak mantkl gibi.
Ama bu olumsuz olacak anlamnda anlalmasn. Ne olaca belli olmaz diye dnyorum.
Zira geenlerde benzer bir durum, yine KAR l irketlerden biri olan DOA ta blok halinde irketin yaklak %10 luk ksmn toptan kurumsala satt Kel patron. 140 Tl den satmt 20 ksr milyon lotu. Biraz mzmzlandktan sonra cuma kapan 170 tl.
DOA iin devam olumlu oldu.
Bakalm bizim GWIND in rasyolar gayet makul seviyelerde, neden bizim iinde olumlu olmasn.
Ki yenilenebilir Enerji sektr olarak hikayesi olan bir sektr ve GWIND olarak sektr ortalamalarnn genel olarak altndayz.
Yani herhangi bir kpk yok.
Kaldki byme hikayesi olan bir irket, dier hikayesi olan irketlerin yannda sudan ucuz saylr.
Benim yorumum bu olduu iin halen elimdekileri satmadm. Ksac ve Kredili ilem yapmadm iin zamansal sorunum yok. Beklerim , orbay da ierim .
Durumu farkl olanlar iin; maliyeti yukarda, kredili ilem yapan, day trader ler iin bu beklenti uygun olmayabilir.
Asla YTdeildir. Kendi durumunuza gre kendi beklentinizi ekillendirin.
Ayan Scak Tut, Ban Serin.
Kendine Bir Ura Bul, Dnme Derin Derin... Hz. Mevlana...
Yer mleri