Originally Posted by
ceteris
................. kanal istanbul projesinin borsada ki hisselere nasýl bir etkisi olur ,gayrýmenkul alýmý haricinde daha primlenmemiþ gyo ve çimento þirketlerine yatýrým daha mantýklý olur kanaatindeyim. Sizin bu konuda görüþlerinizi paylaþýsanýz sevinirim.
Þahsen ben bu projeyi desteklemiyorum ancak ne benim ne de bir baþkasýnýn yaptýrým gücü yok bu projede tabii Sn. CB RTE hariç. Bu projenin maliyeti 21 milyar dolar olarak belirtiliyor ancak daha önce dediðim gibi bana göre nihai maliyet bu rakamýn 2 katý gibi olur yani kabaca 40 milyar dolar gibi çünkü hemen her mega proje baþlangýç maliyetinden yukarý yönde ciddi sapmalar yaþar. Her ne kadar TR'de bu proje aleyhinde ciddi bir kitle hatta çoðunluk mevcut ise de ben þahsen Sn. CB'nin bu projeye start vereceðini düþünüyorum. Bunun ana nedeni siyasidir çünkü AKP seçmeninin güvenini kazanmak artý düþüþ eðilimindeki oylarý tekrar geriye kazanmak için böyle bir yeni hikaye gerekiyor. Bu proje ayrýca mevcut sorunlarýn gündemden düþmesine de yardýmcý olacak. Aldýðým duyumlara göre de projenin finansmaný Katar ve Çin sayesinde büyük ölçüde çözümlenmiþ. O zaman Kanal Ýstanbul yüksek ihtimalle start alacak demektir. Eðer böyle olursa bu projeden olumlu etkilenecek þirketlerin baþýnda çimento þirketleri ile GYO'lar gelir (EKGYO IHLGM HLGYO KLGYO).
14.19 ortalama maliyetle ÝSCTR aldým (6 Mart 2026). Tüm borsa portföyüm, tek kaðýt.
Yer Ýmleri