Endeks yatay / aþaðý eðimli bir kanal içinde ara sýra yukarý tepkisini vererek hareketine devam eder. Hep yatay gitse bile mevcut yüksek enflasyon ortamýnda ciddi bir reel kayýp demektir bu.
Endeks yatay / aþaðý eðimli bir kanal içinde ara sýra yukarý tepkisini vererek hareketine devam eder. Hep yatay gitse bile mevcut yüksek enflasyon ortamýnda ciddi bir reel kayýp demektir bu.
Bedeli sermaye arttýrýmýna gitmesi muhtenel hisselere karþý uyanýk olun, en baþta da sportif a.þ.ler.
Havayolu þirketleri son 1.5 yýldýr ciddi zarar yazýyorlar ve çok kan kaybediyorlar. Bu durum bir süre daha devam edecek gibi duruyor. Bu hisselere karþý da uyanýk olun.
NATEN 38 TL'de iken bu hisse alýnýr mý diye bir arkadaþ soruyordu ve ben aman dikkat et, temkinli ol diyerek uyarýda bulunmuþtum. Çok yüksek kar açýkladýðý / açýklayacaðý için almak istiyordu. Bu þirket madem gelecekte süper kar açýklayacaktý, o zaman çok daha düþük fiyatlardan neden ortak satýþý da yapýlýp halka arz edildi? Ýþte bu sorunun sorulmasý gerekiyordu çünkü bir þirketin ortaklarý o þirketin gelecekteki performansýný en iyi bilenlerdir. Bu hisse þu an 31 TL.
Üstad Halkbank’ý sonunda sattým. Erbos aldým doðru mu yaptým bilmiyorum.
hisse.net kullanarak iPhone aracýlýðýyla gönderildi
Hemen temel analiz ne diyor AKGRT hakkýnda bir bakalým:
Hisse baþýna son 12 ay bazýnda net kar=343 : 306=1.12 tl
Hisse baþýna DD= 691 : 219=3.16 tl
Hissenin hak ettiði deðer=Kare kök (9x3.16x1.12)=5.6 tl
Spot fiyat=6.91 TL > 5.6 tl
Spot fiyat ederin %23 üzerindedir yani hisse primli gözüküyor. Bu hesaba göre pahalýdýr, ederinin üzerinden iþlem görüyor. Bunun nedeni hissenin halihazýrda defter deðerinin 2.2 katýndan iþlem görüyor olmasýdýr. Þunu da not edelim: Hissenin pahalý olmasý prim yapmasýna engel deðildir.
Banka hisseleri son 15 yýldýr yerinde sayýyor, yakýn vadede bu durum deðiþmez ve yerinde saymaya devam ederler her ne kadar ara sýra feyk yukarý tepkiler ortaya çýksa da. ERBOS'un temel rasyolarý (10.64 F/K ve 3.05 DD çarpanlarýndan iþlem görüyor olmasý) bu hissenin halihazýrda primli ve ederinin %50 gibi üzerinden iþlem gördüðünü söylüyor.
ÖNEMLI NOT: BÝR HÝSSENÝN EDERÝNE ORANLA PRÝMLÝ OLMASI DAHA DA PRÝM YAPMAYACAÐI VEYA DÜÞECEÐÝ ANLAMINA GELMEZ. BU HESAP TAMAMEN TEMEL ANALÝZE DAYANAN BÝR HESAPTIR. HAYIRLI OLSUN.
Yer Ýmleri