deniz43 ve TH kulaktan dolma bilgilerle iþ yapmýyor. Bravo...
deniz43 ve TH kulaktan dolma bilgilerle iþ yapmýyor. Bravo...
Yeni yatýrýmcýyým. Benim yazdýðýmla yatýrým yapmayýnýz. Selamlar.
vaybe ikizide tam adamýndan taktir aldýlar sahte nik uzmanýndan herhald eforuma 7-8 inci nikinle giriyon onlarda girip taktir etsin
bir halt olacaðý yok.
Sn. Trendhound bankalarýn defter deðerine göre iskontolu F/K rasyosunun düþüklüðünden bahsediyorsunuz peki piyasa yüzdürülen batýk / batacak kredileri fiyatlýyor olamaz mý? bunlar bankalarý zor duruma sokmayacak mý? bu pencereden bakýldýðýnda bankalar uzun vadeli ucuz mu görünüyor?
Siz kendi adýnýza banka almak için ortam mý kolluyorsunuz paranýn taþýma maliyetine girmemek adýna borsa hareketlendiði zaman mý girmeyi umuyorsunuz?
Bizleri bu baþlýkta aydýnlattýðýnýz için teþekkür ederim.
Saygýlarýmla.
Evet, takipteki ve batýk kredi rasyolarýnýn gerçeði pek yansýtmadýðýný düþünüyor piyasa. Ayrýca mevcut gidiþatýn bankalar için olumlu olmadýðý, daha da kötüleþebileceði varsayýlýyor piyasa tarafýndan. Bunlara ek olarak "yüksek faiz - yüksek enflasyon - yüksek kur" ortamýnýn kýsa vadede deðiþmeyeceði düþünülüyor. Öteki taraftan ABD'de devam eden Halkbank yargý sürecinin TR banka hisseleri üzerinde olumsuz etki yaratabileceði de fiyatlanýyor. Banka hisselerinde yatýrým amaçlý alýcýlar da bulunmuyor, herkes al-satçý konumunda ve algolar / robotlar tahtada hakim oyuncu durumuna geçmiþler. Bunlar yetmiyor gibi yabancý yatýrýmcýlar ellerindeki pozisyonlarý boþaltma cihetine giderek BÝST'teki yatýrýmlarýný son yýllarýn en düþük yüzdesine çektiler. Sonuçta da banka hisseleri defter deðerine oranla %50'yi aþan çok derin bir iskonto ve 3-4 gibi anormal düþük F/K'larla iþlem görüyor.
14.19 ortalama maliyetle ÝSCTR aldým (6 Mart 2026). Tüm borsa portföyüm, tek kaðýt.
Eðer çok özel bir alým fýrsatý gelmezse ben bu yýlý ful nakitte kalarak geçireceðim. Özelden kastým kendi belirlediðim "risk-getiri" oranlarýdýr. Bu tür fýrsatlarýn ortaya çýkýp çýkmayacaðýný da zaman gösterecek.
14.19 ortalama maliyetle ÝSCTR aldým (6 Mart 2026). Tüm borsa portföyüm, tek kaðýt.
Bazýlarý "madem ful nakitte kalacaksýn parayý neden dolar euro veya altýn'da deðil de TL'de tutuyorsun" diye soruyor. TCMB reel efektif TL kuruna bakarsanýz neden TL'de kalmak istediðimi anlarsýnýz. Þu anda TL gereðinden aþýrý deðersiz bir para birimi muamelesi görüyor ve reel efektif kur 60 seviyesindedir. Kurun resmen patladýðý 1994 Çiller krizi ve 2001 Ecevit krizinde reel efektif kurda en dip buralar idi. Reel efektif kurun daha aþaðýlara inmesi kalýcý olmaz olsa olsa kaçak olur diye düþünüyorum. CDS primleri, kýsa vadede ödenmesi gereken döviz borçlarý, yüksek enflasyon vs þu anda büyük ölçüde fiyatlanmýþtýr. Kurlarda yukarý yönde bir hareketin kalýcý olmayacaðýna inanýyorum. Ýþte bu yüzden TL bazýnda aylýk %2 gibi bir faiz getirisi bana makul geliyor.
Altýna gelince, dünya merkez bankalarýnýn sürekli manipüle ettiði bir emtia olduðu için buna sýcak bakmýyorum. Dünyadaki toplam altýn stoðu 200,000 ton bile deðil ve bunun çoðu merkez bankalarýndadýr. Hem kaðýt enstrümanlarla hem de piyasalarda fiziki al-satlarla merkez bankalarý altýn fiyatýný manipüle ediyor. Neden böyle yapýyorlar? Çünkü altýn fiyatlarýnýn artýyor olmasý tüm dünyadaki hem fraksiyonel rezerv para sistemi hem de QE'ler gibi karþýlýksýz para basma için 1 nolu tehdittir ve önlenmesi gerekir.
Yer Ýmleri