Evet ben de usta bir bakýþ açýsýyla bakmanýzý rica etmiþtim gayet güzel açýklayýcý oldu dediðim gibi uzaktan takip ediyorum elimde yok almam için fiyatlar düþmeli

Originally Posted by
TRENDHOUND
%36'sý halka arz edilmiþ olan NATEN'in toplam 33 milyon lot olan hisse sayýsýnýn 12 milyon lotu þu anda borsada iþlem görüyor (mevcut sermaye 25M tlden 33M tl ye çýkartýlarak 8 milyon lot yeni hisse artý mevcut ortaklarýn 4M lotu eþittir toplam 12M lot halka arz edilmiþ). F/K rasyosu 3 ün altýnda, defter deðerinin 1.16 katýndan iþlem görüyor. Þu anki piyasa deðeri 1.2 milyar tl. Son 6 aylýk ve 12 aylýk net kârlar süper gözüküyor, sýrasýyla 376M ve 442M tl olmuþ. Bilançolara ve þirketlerin açýkladýklarý net kârlara pek güven olmaz. Bir çeyrek müthiþ kâr açýklayan bir þirket bir sonraki çeyrekte zarar yazabiliyor. Öncelikle bu NATEN'de açýklanan net kârlarýn bir sefere mahsus olup olmadýðýný araþtýrmak lazým. 2 sene kadar önce yuvarlak 6 tl den halka arz edilen NATEN 49 tl ye kadar çýkmýþ yani halka arz fiyatýnýn 8 katýna. Bir strateji olarak halka arzlar yatýrýmýn nakde dönüþtüðü süreçlerdir yani bir exit (yatýrýmdan çýkýþ) stratejisidir. Halka arz fiyatlarý genellikle ederin üstünde fiyatlanýr ve bunun örneðini son aylarda çok gördük. Þu soruyu soralým: Madem bu þirket müthiþ kârlý bir þirket; 2019'daki halka arzda neden mevcut yatýrýmcýlar 4 milyon lot satýþ yaptýlar hem de bu satanlarýn hepsi insider iken yani þirketin içini dýþýný her þeyini bilen insanlar iken. Mevcut kârlýlýðýn devam etmesi bana göre çok zor, ayrýca defter deðerinin üstünden iþlem görüyor. Sana temkinli yaklaþmayý tavsiye ederim.
AT yarýþý Gibi borsa dan Tüyo bekleyenlere yatýrým tavsiyesi içermez yazdýklarým öngörülerim arkadaþ sohbeti düþünmek gereklidir almak satmak size aittir çünkü para sizindir ..
Yer Ýmleri