en çok trade ettiğim iki enstrüman : endeks ve kchol.
Türk ekonomisi tek bir kagıda indirgenmek istenilse herhalde en iyi seçenek kchol olur.. her sektör var içinde neredeyse.. telekom ve ulaştırma dışı diyelim.. buna rağmen hacim olarak oldukça vasat..
It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)
Haa birde 2019 trump erdoğan görüşmesi gibi yine bi nato zirvesi biden erdoğan dendi hazirana..
Yani hazirana kadar ben halkb davasından da..ya erteleme yada bi cacık çıkmamasını beklerim açık söylim..
halkb a ceza geçirecek olsa ABD böyle bi görüşmenin lafı bile edilmez benceeee...
ABD bizden bi adım bekliyor belli ki..
O adım ya atıldı ya atılacak ya görüşmeler hala devam ediyor..
Yurtdışında da pozitif hava devam ettiği sürece mart ayındaki şoklama bitti gitti..Artık yön yukarı derim ben
vadeli kritik 1462-1465 direncini yukarı kırmayı deniyor, bakalım..
hayırlısı
Geçen tv de biri fetö akp nın beyniydi. Fetö yok olunca akp ninde beyin ölümü gerçekleşti demişti.
Beratn bakan olması merkez bankası baskanın bu halde olması umre emine erdoğann görüp begendiği ticaret bakanı olan kişi. Sümeyye nin aile bakanın kademden cıkması liyakati ile oldu demesi diğer tarfta bilal erdoğanın sınıf arkadaslarının yüksek gm lere getirilmesi. Şöförün mv olması . hepsının arkadasnda duran memet bahçeli. Türkiye böyle bir çöküş hiçbir zaman yaşamadı ilerki 200 yıldada yaşamaz
O satışların patlamasının sebebi talebin öne cekılmesi evınde tv değiştireceksın 1 sene daha idare eder diye düşünürken doların 7 olmasını fırst bilip eşyasını yeniledi bir çok insan. Tüm zamanların mart rekoru otomobil sektöründe geldi. Talep öne cekıldı herkes fırsat bildi.
Abi bu ülkede 8-10 milyonluk çok çok mutlu bir azınlık var. Dünya yansa bunlara birşey olmaz. Nüfus çok olunca 8-10 milyon yüzde 10-12 gibi oran yapıyor. Oran düşük ama Yunanistan nüfusu kadar bir topluluk. Bunlardan ayrı ülke kursan bu nüfusla sırıtmaz. Dünyanın açık ara en müreffeh ülkesi olur. Ülkede görülen zenginliğin çok büyük bir oranı bunlara ait.
Büyük orandaki orta-alt ve alt seviye nüfusu göremiyorsun zaten onlar piyasa da yok. Yurt dışına çıkamaz, tatile gidemez.
Ama bu mutlu azınlık yetiyor.
salı günü ablam ankara skoda'dan octavia için 340.000 tlye anlaştı. çarşamba günü arabaya 15.000 tl zam gelmiş ve ellerinde araç yok. Satış temsilcisi kimseyi sallamıyor insanlar kuyruk olmuş durumda. Satış temsilcisi imzaları attıktan sonra hazirana kadar 400.000 tl olmasını bekliyoruz demiş. İnanılmaz bir talep patlaması var aklım almıyor gerçekten. Yüksek kur yüksek faiz var ancak talebi bir türlü kısamıyor devlet bu durumda işleri gerçekten çok zor.
Yer İmleri