burada yapılan analizler, bilgi ve paylaşımlar
yatırım tavsiyesi değildir,...
Burada ve özelden paylaşmıştım.bist100 1431 kırarsa 1300 altına gelecekti.bu yüzden hep short gidiyordum.MB değişmeden önce 1620 den short açmıştım.Cuma gecesi tüm sistemler ittifak halinde sat iken gece seansında son anda kapattım...140 kontrat vardı.ptesi tekrar short açacaktım.
derken ptesi 200 puan eksi dip gördük.
tüm vob hayatımda kaçırdığım en büyük fırsattı.
anlatacak bir anim daha oldu.
Hayatımda gördüğüm en büyük karım olmuştu. Tepedeki testerede kafayı yedim 2 ay ama [mention]ABKA [/mention] nın oyun planı açıkçası ısrarcı olmamı sağladı. İnsanın başına bir kez geliyor böyle şans diye düşündüm. Bu da benim anım olsun.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
alçalan üçgen for. 2 ay sürer ama hedefi büyüktür...2018 de de buna benzer olmuştu.o zaman nasiplenmiştim.
akape ekonomisi.. bu matrikste çeşitli ülkelerin kırılganlıkları listelenmiş, çeşitli alanlarda.. hepsinde kırılgan olan (kırmızı) tek ülke var : Türkiye
It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)
Her millet layığıyla yönetiliyor.
"Peki bizim suçumuz ne?"
İnsanlar her geçen gün cehaletlerine cehalet katarken sadece izlemek. "Bana dokunmayan cahil bin yaşasın" demek.
Onlara yanlışlarını göstermeyip toplumun bu kadar geri gitmesine seyirci kalmak.
Sent from my LM-G710 using Tapatalk
bardak dolduğunda yapacak şeyin olmaz, borçlu olan emir alır. mesela kanal istanbul garabeti, ve bunda ısrar etmeleri..
bardak nasıl doluyor: 1 liraya devletin kendisinin yapacağı şeyi 10 tl ye yandaşa yaptırırsın, mesela köprü havaalanı.. sonra bundan geçiş ücretlerini dolara endekslersin, ve yetmez ayrıca ücret dolar bazında abd enflasyonu oranında artar..
mesela 2020 de 40 dolarsa, 2021 de yaklaşık 41 dolar olur. hem dolar/tl artar hem de ücretin kendisi dolar cinsinden artar.. işte bu zihni sinir zihniyet ülkeyi borca sokar, kendi vatandaşı haricinde dünyadaki herkesle dertlenir, ama kendi vatandaşı vergi verip sesini kesmelidir.. yıllar böyle geçer.. ve yukarıda gördüğümüz tablolar oluşur..
It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)
Yer İmleri