Ýlk öngörünüz gerçekleþti inþ ikinci öngörü de tutar da artýk bu tahsisli çilesi sona erer..
SM-A525F cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ýlk öngörünüz gerçekleþti inþ ikinci öngörü de tutar da artýk bu tahsisli çilesi sona erer..
SM-A525F cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Son düzenleme : talebe37; 24-10-2023 saat: 19:08.
Hisse fiyatý düþer çýkar ona yorum yapmayacaðým.FT-2 ye Genelde karþý yazý yazarým ama burada yazdýklarýnda haklý. Hatta sayýn RÝc gerekenleri fazlasý ile yazmýþ onu da anlamamýþsýnýz.
Bir de bu tahsisli nasýl odaþ yatýrýmcýsýnýn problemi oluyor. Þimdi ODAÞ CANTE nin % 51,27 sine sahipken tahsisliden sonra bu oran aþaðý yukarý % 62 ler olur.Arkadaþlar görüyorum ki matematiksel konulara hakim deðilsiniz. He tahsisli peþine hisse yükselir mi yükselir onu bilemem ama herhalde tahsisli ile yaþayacaðýnýz hak kaybýnýn pek farkýnda deðilsiniz.
Bu tahsisli sermaye artýrýmý kanunu çýkarken güya amaç zor durumda olan patrona sermaye koyma imkaný tanýmaktý.Patron keriz mi? Bunu hep mali yapý kötü iken yatýrýmcýya taþýttýklarý malý þirketin mali yapýsý düzelince tahsisli ile paylarýný artýrmak için kullandýlar. Bunun baþlangýcý peruklu yani VESTEL olayýdýr.
SPK ivedilikle bu tahsisli sermaye artýrýmlarýnda yeni bir düzenlemeye gitmelidir.
Burada bu yazýyý yazma sebebimde hiç kimse ile tartýþma yaratmak deðildir. Bugün burada olur yarýn bir gün bu durumlara karþý çýkmazsak bizim elimizde olan hissede de olur.Bu tahsisli sermaye artýrým iþleri pek doðru deðil bana göre.
Son düzenleme : Zdx&Lunar Soul; 24-10-2023 saat: 21:19.
"Hayalleriniz için sessiz bir þekilde savaþýn. Çünkü onlarý gerçekleþtirirken yaratmýþ olduðu etki insanlarýn tahammül edemediði bir þeydir."
Hak kaybýmýz olduðu tabii ki ortada.
780 milyon hisse var. % 51 ODAÞ'ýn 400 milyon hisse eder yaklaþýk diyelim.
farz edelim 1 milyar hisse oldu ve bunun 620 milyon'u ODAÞ'ýn olacak.
Ama adam para koyacak hissesi olacak. Bedelli yapsaydý daha mý iyi olurdu? Bu sefer de KY'den para topluyor denecekti.
Yahu zaten topu topu 1000-2000 bilemedin 10K lotumuz var KY olarak. Önemli olan beþ kuruþ borcu olmayan, kârlý þirkette trendi yakalamaya paramýzý deðerlendirmeye çalýþýyoruz.
Bir de üstüne temettü vereceðiz düzenli derse þahane olur da pek sanmýyorum o kadarýný.
Paylaþýmlarým asla yatýrým tavsiyesi deðildir. Kendi aklýnýza ve tecrübelerinize göre yatýrýmlarýnýza yön veriniz.
Þahsi fikrim bedelli her daim tahsisliden iyidir yatýrýmcý için
Size carpici 2 örnek vereyim.
1.dogan holding nominal deðerin altýnda yaptý 0.77 kuruþ
2.netholding 1 TL.idi sanýrým
SPK bunlara izin verdiðinde defter deðeri 1 TL altýnda idi.spk maalesef böyle komedi kararlara imza attý.
Yine tahsisliye baþka deðiþik bir örnek
Global yatýrým holding tahsisli yaptý ama bu hakký bireysel yatýrýmcýya da kullanma hakký verdi 1 yýl satmamak þartý ile vede ben kullandým bu hakký.
Cante özelinde Odas þirketinin iyi niyetli olduðunu zannetmiyorum,ne demek hisse sat sonra tekrar tahsisli için müracaat et.
Ayrýca 79 TL iken satmazmi basiretli bir tüccar hisseyide tutar 20 lerde satar.
Ýnþaallah hayýrlý bir karar çýkar
Ýsterse SPK fiyatý tespit eder ama Odas vazgeçtim diyebilir baðlayýcý deðildir.
Saðlýkla
Bu numaralar koktu be Muratçýðým, sen bizi biz seni iyi tanýrýz. Ding dong...![]()
Gerçek, siz ona inanmaktan vazgeçtiðinizde ortadan kaybolmayan þeydir...
zamanýnda Cante yi vs. yapmak için odaþta üstüste bedelli yaptýlar, bana göre cantenin çoðunluðunun ky de olmasý gerekir nede olsa onlarýn bdelli parasýyla yapýldýðýný düþünüyorum(tamamen kendi görüþüm, yanlýþým varsa özür dilerim) buna þark kurnazlýðý denir. tahsisliyle hissesini arttýrýp , hisseyi yukarý çekip tahsisliden önce elinde varolan hisseleri satmayacaklarýnýn garantisi var mý?
Yazdýklarým yatýrým tavsiyesi deðildir. her önemli yatýrým insanýn kendi tecrübesi ve bilgisi ile alýnýr.
Þirkette imtiyazlý pay yok, yani sayýn patron öyle kafasýna göre satýþ yapamaz. Sonuçta kuruþ finansal borcu olmayan, henüz 4 yaþýnda, pazar sorunu olmayan, merkez bankasý gibi para basan bir yer. Alýrlar anahtarýný elinden...
Gerçek, siz ona inanmaktan vazgeçtiðinizde ortadan kaybolmayan þeydir...
Yer Ýmleri