cante'ye para verenlerin odaþ'ta hakim hissedar olmak gibi bir hareket planlarý olabilir mi ?
bunu bir gözlemek lazým
cante'ye para verenlerin odaþ'ta hakim hissedar olmak gibi bir hareket planlarý olabilir mi ?
bunu bir gözlemek lazým
Þirket yýllýk bilançosunu nasýl getirecek bakalým.
Anlýk FK’sý yýl içinde ödediði faiz giderleri finansman giderleri dahil 11,48 FK.
Borçlar kapandýktan sonra finansman gideri olmayacaðý gibi bir de geliri olacak o zaman FK kaça düþecek yakýndan takip edeceðim.
Venezüela iþinden ne çýkar bilmiyorum ama 6 mio usdye o kadar 171 kuyuya ortak oldular gibi izlenim oldu sanýrým daha detaylý kap atsalardý keþke.
Benim anladýðým venezüelada para bitik üretime alýnamayan yerleri devreye almak için ilk etapta 6 mio usd ayýrmayý düþünmüþler sonra ordan kazanýr belki 3-5-10 milyon usd daha yatýrýrlar bilemiyorum.
6 mio usd kabaca 180 mio TL demekki yýl sonu en az kasada 360-400 mio para olacak ki %50 sine kadar yatýrým yapabiliriz demiþler.
Sonuç olarak bugün venezüela haberi yarýn baþka bir yatýrým,borçsuz þirket serbest nakit akýþý var illa bir haber gelecek diye düþünüyorum.
Genel kurulda en az 1 TL temettü bekliyorum ve istiyorum hayýrlýsý olsun herkese bol kazanç.
Yatýrým tavsiyesi deðildir.
Genel kurulda bir de hisse geri alým programý açýklanmalý.
21,87 den tahsisli yaptýn 21,87 üst limit fiyat oluncaya kadar 250-300 milyon TL’lye kadar 10 milyon lota kadar hisse geri alýmý yapýlabilir.
1 yýl içinde tamamlanacak denir temettüyü daðýttýn, yurtdýþý yatýrýmý da yaptýn illa para geliyor zaten para geldikçe geri alým yakýþýr.
Tabi hisse fiyatý düþük kalmaya devam ederse.
Bir manipülatör, ayný miktardaki hisse senedi için bir broker'a satýþ emri diðer broker'a alýþ emri vererek yapay olarak hisse senedi fiyatýný düþürmekte veya yükseltmektedir. Manipülatör, Mevcut hisse senetleri güvenli bir yakýnýna satmakta ve daha sonra geri alým yapmakta veya tamamen devretmektedir.
Bir haber kap a düþtü.Ýki günde yüzde 15-20 yukarý çektiler üçüncü gün en dibe bastýlar.
Bu hafta yaþanan bu hareketlerin mantýðýný açýklayacak birileri olmalý.Birbucuk milyon kiþi borsadan çýkmýþ mevduata geçmiþ.
YORUMLAR TAVSÝYE NÝTELÝÐÝ TAÞIMAYIP YATIRIM DANIÞMANLIÐI KAPSAMINDA DEÐÝLDÝR. YATIRIMCI PROFÝLÝNÝZE UYMAYABÝLÝR.
haftalýkta 18.70 desteði 18.65 ile test edildi olarak kabul ediyorum.. kýrýlmasý halinde 18.25-15 aralýðý aktif olur.. bunun altýnda ise 17.38 var.. aylýkta ise, 6 ay boyunca özenle korunan 18.09 var.
iyi çalýþmalar..
Burada yer alan yatýrým bilgi,yorum ve grafikler ''Yatýrým Danýþmanlýðý'' kapsamýnda deðildir ve kesinlikle al-sat tavsiyesi içermez.
Benim açýmdan borçsuz ve önünde çok farklý yatýrým alanlarý olan bir þirket için temettü veya hisse geri alýmý anlamsýz. Cante kanýtlanmýþ petrol rezervleri açýsýndan dünyada bir numara olan bir ülkenin pazarýnda bir fýrsat yakalamýþ durumda...
Politik riskleri bir kenara býrakýrsak, bu fýrsat iyi kullanýlýrsa, ki bu son altý aydaki operasyonda yönetimin gösterdiði profesyonelliði de göz önüne alýrsak böyle olacaðýný düþünmek doðru geliyor, Cante þimdi olduðundan kat kat büyük bir enerji þirketi haline gelebilir. Buradaki fýrsat riskleri gölgede býrakacak kadar büyük diye düþünüyorum...
![]()
Dil aslandýr, yatar eþikte...
Yer Ýmleri