Arkadaþlar, borsa üçkaðýtçýlýk ise hisse almayýn. Kimse sizi zorlamýyor...
BES hesabý sýradan yatýrýmcý için en doðrusu olacaktýr. 100 Lira yatýrýyorsunuz, 30 Lira da devlet katkýsý var. Paranýzý %50 Hisse, %25 hazine bonosu, % 25 altýn fonuna bölün. Hem kafanýz rahat olur hem de 10 yýl sonra büyük bir getiri elde edersiniz...
Cante açýsýndan bakarsak burada 173 petrol kuyusunun iþletilmesi söz konusu. Bir petrol kuyusunun açýlma maliyeti küresel ortalama olarak 4 Milyon Dolar. 1 Milyon Dolar deseniz bile 173 Milyon Dolar eder. Cante zaten açýlmýþ ama atýl durumda olan kuyularýn iþletilmesine talip olmuþ...
Doðal olarak buradan çýkacak petrol ile ilgili paylaþým sözleþmeleri mevcut olacaktýr. %10 olur, %20 olur, %50 olur, buna patronaj deniyor yanlýþ bilmiyorsam. Bunlarla ilgili konular yakýnda netleþecektir ki ben %20 bile duymadým/okumadým þimdiye kadar böyle sözleþmelerde çünkü maliyetlerle ilgili bir çok farklý etken vardýr...
Politik riskleri sineye çekip, böyle bir iþe giren yönetimi ben þahsen takdir ediyorum. Son altý aydaki operasyonda gösterdikleri profesyonellikleri ile böyle bir yatýrýma gözü kara bir þekilde girdiklerini sanmýyorum. Arkanýzda politik destek olmadan böyle bir iþe girmeniz de imkansýzdýr benim düþünceme göre...
Genel kurulda veya sonraki 3-5 aylýk süreçte ne olacaðýný göreceðiz...
Son düzenleme : Chetuo; 10-12-2023 saat: 20:45.
Dil aslandýr, yatar eþikte...
Yer Ýmleri