Sizlerce 9 aylýk bilanço mu önce gelecek yoksa tahsisli hisse onayý mý?
Benim düþüncem tahsisli hisse onayýnýn 9 aylýk bilançodan önce gelmesi yönünde...
Sizlerce 9 aylýk bilanço mu önce gelecek yoksa tahsisli hisse onayý mý?
Benim düþüncem tahsisli hisse onayýnýn 9 aylýk bilançodan önce gelmesi yönünde...
Dil aslandýr, yatar eþikte...
Bilanço 19-20 Ekim' de ,Tahsisli 26-27 Ekim 'de açýklanýr diye öngörüyorum...
Gelinen noktada sayýn patron, tahsisli yolu ile 3 milyar TL lik hisse alma niyetinde ve bunu kamuya açýklamýþ vaziyette. Gayet tabiki bunu en uygun fiyatlardan yapmayý planlýyor. Kim olursa olsun (ben dahil) ayný planý yapar kimse kusura bakmasýn. Bu nedenle SPK kararýna kadar hissede baský oluþturmak yönündeki strateji oldukça anlaþýlabilir bir durum. Kýsacasý an itibariyle problem bizim problemimiz...
Bazý yorumcular MAALT örneðini verip duruyor ancak Koç grubunun bu hissede tek bir lot satýþý olmamýþ. Burada temel sýkýntý tahsisli yolu ile hisse alacak olan tüzel kiþinin (ODAS) ayný zamanda piyasaya 205 milyon nominal deðerde hisse satmýþ olmasý ve hemen ertesi iþ gününde tahsisli baþvurusunda bulunmasýdýr. Daha önce de ifade ettiðim üzere bu boyutta ve bu türde bir tahsisli baþvurusu bugüne kadar hiç bir hissede olmadý. Yapýlacak en üst düzeyde istiþareler sonucu herkesi memnun edecek bir çözüme ulaþýlacaðýný deðerlendirmekteyim. En mantýklý çözüm, satýþlarýn baþladýðý 21.07.2023 tarihindeki en yüksek deðerin (21.88 TL) % 20 üzerindeki bir fiyatýn (yaklaþýk 25 TL) SPK tarafýndan belirlenmesidir. Fiyat SPK tarafýndan belirlendiði takdirde Pay Tebliði gereði Borsa Ýstanbul tarafýndan ayrýca bir fiyat belirleme yetkisi yok. Hepimiz için hayýrlýsý...
Gerçek, siz ona inanmaktan vazgeçtiðinizde ortadan kaybolmayan þeydir...
BOTAÞ, iþin zor bu sefer yavrum. Yandaþ doðalgaz çevrim santrallerini ayakta tutmak için beklettiðin zamlarý bakalým daha ne kadar erteleyebileceksin. Tek yol yerli ve milli kömür = CANTE ...Ýsrail’in Gazze Þeridi’nin 20 km yakýnýndaki bir doðalgaz sahasýný kapatmasý ise doðalgaz fiyatlarýný sýçrattý. Bu arada Finlandiya ile Estonya arasýndaki basýnç düþüþü nedeniyle doðalgaz boru hattýnýn kapatýlmasý ve Avusturalya’da Chevron’un LNG sývý gaz tesislerinde iki haftalýðýna greve gidilecek olmasý da eklenince, Avrupa vadeli doðalgaz fiyatlarý bir haftada 38.231 eurodan 53.983 Euro/MWh’a çýktý ve yüzde 41 arttý.
https://www.haberturk.com/ozel-iceri...yatlari-sicrar
![]()
Bence önce tahsisli gelecek ve 18.5 Lira civarý olacak. Hisse ilk baþvurudan bu zamana kadar bu fiyatta...
Dil aslandýr, yatar eþikte...
Yer Ýmleri