Ortada bir emsal karar yok diyorum, anlamyorsun. Alakasz 2 ayr dava. Mahkemeymi, Dantaym bilmem neymi...40 yl bu iin ierisindeydim ben, kime ne anlatyorsun ?
Diyorum ki, CANTE davasnda 30 Eyll 2022 tarihinde, EPDK tarafndan Usul ve Esaslar'da yaplan deiikliin temel hak ve hukuk kurallarnn aksine geriye dnk olarak iletilmesi durumu var. Senin temel yanlgn "yrtmenin durdurulmas talebinin reddini" kaybedilmi bir dava gibi grmen.
Bu mesajn ve son cmleni not ettim. 1 Eyll yani yarn Adli tatil sona erecek. Tahminim odur ki, 1.5-2 ay ierisinde (daha nce de olabilir) konu ile ilgili karar kar. O zaman konuyu detaylca tartacaz...
Gerek, siz ona inanmaktan vazgetiinizde ortadan kaybolmayan eydir...
https://www.caninsesi.com.tr/cante-k...k-yatirimci-mi
Tutar faturalara yanstlacak
Perembe gn yaplan toplantda kurulumuz bu anlamalar kapsamnda sehven ya da kastl olarak EPA'a yaplan gerek d bildirimler sebebi ile 40 irket hakknda idari soruturma almasna ve 10 milyar 208 milyon 222 bin 680 lirann geri denmesine karar vermitir. Faiziyle birlikte 11 milyar liray aan bu mebla AUF mekanizmasnn doas gerei maliyet d olarak dorudan tketicilerimizin faturasna yanstlacaktr."
Kamu yararn gzettikleri iin itiraz reddedilmi.Kazanma ans yok gibi.(Kazanrsa irkete olumlu yansr)Zaten cezay demi.
Sanrm bu cezalar bu itiraz edilen davalarla ilgili.
Aklamada sabit fiyatl olan ve tketicileri koruduu iin AUF kapsamna alnmayan ikili anlamalarn da EPA’a sunularak gvence altna alnd belirtildi ve u hususlar vurguland, “Bu kapsamda EPA’a yaplan gerek d bildirimler sebebi ile 40 irket hakknda idari soruturma alm ve faiziyle birlikte 15 milyar 355 milyon TL’yi aan bir meblan sisteme iadesine karar verilmitir.
https://www.enerjigunlugu.net/azami-...ari-54566h.htm
--40 irket varm...bu 40 irketten AN-2 dnda epdk y mahmekeye veren-itiraz eden baka irket var m??...
Bakan Ylmaz unlar syledi:
*“irketlerin byk ksm geri deme srecini balatt. Kararmzn tebliinin zerinden 1 hafta gemeden 1 milyar TL’ye yaklaan bir ksm tahsil edildi. u unutulmamal… Bu bir ceza deil hakszca alnm bir meblan geri iadesi. demeye yanamayan irket olursa EPA’taki alacaklarndan ve teminatlarndan keseceiz. Yani ya denecek ya denecek. Birileri inanmak istemeyebilir ama 11 milyar TL’yi aan bu mebla AUF havuzundan btn tketicilerin maliyetlerinde d anlamna geliyor. Umuyorum bundan sonra btn irketlerimiz AUF konusunda en az EPDK kadar hassas davranr.” Kaynak: Ylmaz: Bir hafta gemeden AUF kapsamnda 1 milyar TL tahsil edildi
ok sert bir aklama olmu.Dava sreci devam ederken.
Yer mleri