Mehebbet tıne, kendim cevap vereyim..sonra ben de kaçayım..
Bu konu İ.Melih Gökçek' in tweetleriyle şehir efsanesine dönüştü, nihayetinde sanki gerçekmiş gibi sağda solda devletin en üst kademesinde ifade edilmeye başlandı.
Resimde görülen, tankın egzoz panjuru/ızgarası, egzoz gazı komple bu aradaki kanallardan çıkar, herhangi bir şey sıkıştırmak mümkün değildir.
Tabi bu Amerikan menşeli tanklarda böyledir, Alman menşelilerin bazılarında yine böyledir, bazılarında delik şeklindedir, lakin onlara bir şey tıkamak da pek mümkün değildir, hem sıcaktır, hem dışarı atar gaz akışı çok güçlüdür, olmadı yakar sıcaktır.
Bazı yanlışlar ilginçtir aynen böyle devam eder, söylemesi/ifade etmesi mi güzel, bazı kocakarı ilaçları gibi herkesin bildiği ilginç ama yanlış bilgiler sınıfına mı giriyor çözemedim.
Hatırlayalım, İlker Başbuğ Paşa çıktı televizyonlara, elinde gösterdi, bu boş lav silahıdır, tekrar doldurulamaz, bu silah değildir, lançerdir, kovandır diye. Yıllar geçti, bütün yandaş basını, medyası, siyasetçisi, 'Boru dedi' 'Boru dedi' diye dillendirdiler. Evet boruydu, hatta başka bir dava da devletin bir Yarbayı, yaw hiç dava dosyalarına da mı bakmıyorsunuz, bir lav silahı bir davada kazı yapılarak bulunmuş, aynı seri nolu lav silahı başka bir davada toprak altında ikinci defa bulunmuş/çıkartılmış diye...
De kime söylüyorsunuz, askeri vesayeti yıkıyoruz diye bir yandan FETÖ, bir yandan onunla iş tutanlar, memleketin anasını belledi, şimdi de yüzsüzce zamanında FETÖ ye övgüler düzenler ona küfür yarışında ilk sırada..komedi gibi..
Efendim, donla atletle bu egzoz tıkanmaz bu bir ve evet o yerin altından çıkanlar lav silahı değil 'boruydu' ve hepimize girdi, hayırlı olsun. 15 Temmuz Darbesini de, ne sokağa dökülen göğsünü siper eden halk ne de polis önledi, TSK' nın içinde hala kalan, o kadar belden aşağıya çalışmalarına rağmen ideallerini kaybetmeyen, devlet ideolojisine, kurucu meclisin kuruluş felsefesine bağlı Atatürkçü kadrolar önledi. Bunu 'onlar' biliyor, ve tam da bu onların içine dert olmuş vaziyette, tabi populizm yapmak daha karlı, lakin 'bu sefer' tarihi yanlış yazamazsınız, devran dönecek gerçekler yazılacak, çünkü şu an konuşulmasa da, kimse konuşamasa da herkes her şeyi biliyor.
Tabi FETÖ cüler youtube'da sosyal medyada tam gaz, karalama, karartma, saptırma, flu konuları ön plana çıkarma, asıl önemli konuları delilleri yok sayma gayretlerine ısrarla devam ediyorlar, acemice, salakça, hep aynı tipler ön planda..Şu an ortam hala bulanık, tam manasıyla bunlara cevap verilemiyor, ama zamanı gelecek elbette..
Saygılar selamlar..kalın selametle..

Yer İmleri