Fil yavrusu da sevgisini ancak böyle gösterir...
https://twitter.com/i/status/1081573339846660097
NEDEN KÖPEKLER ÝNSANLARDAN DAHA AZ YAÞAR?
Ýþte 6 yaþýndaki bir çocuðun þaþýrtýcý cevabý:
Bir veteriner olarak Belker isimli, 10 yaþýndaki Ýrlanda cinsi bir kurt köpeðini muayene için çaðrýlmýþtým.
Köpeðin sahipleri Ron, eþi Lisa, ve küçük oðullarý Shane olmak üzere köpeklerine çok baðlýlardý, ve bir mucize umuyorlardý.
Belker’i muayene ettim ve kanser sebebiyle ölmek üzere olduðu teþhisini koydum. Aileye Belker için yapacak bir þey kalmadýðýný ve izinlerine istinaden evde uyutarak ötenazi uygulamayý teklif ettim.
Gerekli hazýrlýklarý yaptýktan sonra aile 6 yaþýndaki oðullarý Shane’in de uygulamayý görmesinin iyi olacaðýný söyledi. Shane’in bu tecrübeden bir þeyler öðrenebileceðini düþünüyorlardý.
Ertesi gün yine boðazýmdaki o tanýdýk düðümlenme ve aile ile köpeðin etrafýnda toplandýk. Küçük çocuk köpeðini son bir defa severek “Hoþçakal” derken o kadar sakindi ki, ne olup bittiðini anlamadýðýný düþündüm. Birkaç dakika içinde Belker sessiz bir þekilde hayata veda etmiþti.
Küçük çocuk ilginç bir þekilde Belker’in gidiþini herhangi bir zorluk yaþamadan kabul etmiþti. Belker’e veda ettikten sonra aile ile oturmuþ “köpeklerin neden insanlardan daha az yaþadýðýný” sorgularken küçük çocuk aniden “ben sebebini biliyorum” dedi. “Ýnsanlar iyi olmayý, doðru bir hayat yaþamayý ve herkesi sevmeyi öðrenmek için doðar ve yaþarlar deðil mi?” Küçük çocuk konuþmasýna þaþkýn bakýþlarýmýz arasýnda devam etti “Köpekler zaten bunlarýn tümünü bildikleri ve uyguladýklarý için bizim kadar uzun kalmalarýna gerek yok ki!”
Küçük çocuðun konuþmasý üzerine düþünmeye baþladým,
Basit yaþa
Koþulsuz sev
Derinden hisset
Ýyilikle ve içten konuþ
Eðer köpekler birer öðretmen olsalardý bize neler öðretirlerdi?
Sevdiklerin eve geldiklerinde mutlaka koþ ve karþýla
Hiçbir eðlence ve mutlu olma fýrsatýný kaçýrma
Yüzüne vuran rüzgâr ve temiz havanýn keyfini delicesine çýkar
Kýsa uykulara dal
Kalkmadan önce germe hareketleri yap
Her fýrsatta koþ, zýpla ve oyna
Ýlgiden sýkýlma ve insanlarýn sana dokunmasýna izin ver
Küçük bir havlama yeterli ise sakýn ýsýrma
Sýcak günlerde küçük bir mola verip sýrt üstü çimlere uzanmayý unutma
Çok sýcak günlerde bolca su iç ve gölgeye sýðýnmayý unutma
Mutlu olduðunda tüm vücudunla dans et
Küçücük yürüyüþlerin bile keyfini çýkar
Sadakatli ol
Asla olmadýðýn birisi gibi hareket etme
Eðer istediðin þey derinde gömülü ise onu bulana kadar pes etme ve kaz
Eðer birisi üzgünse sessizce yanýna otur ve kibarca destek ol
Ýþte köpeklerden öðrenebileceðimiz mutluluðun sýrlarý!
Yazar: Bilinmiyor
Çeviri: Erkan Hoþsöyler
Alýntýdýr
Yer Ýmleri