Herkesin hedefi belli ise, seansý izlemek can sýkýyor..
Ben artýk sabah öðle akþam kapnýþta bakýyorum..
Yoksa canýmý sýkýyor..
Kendime bir hedef koydum, paket olaný hedefte vereceðim, aylýk düzenli aldýðým 5-10 yýl arasý hatta çocuklara býrakacaðým..
Bu þirketin deðerini herkes biliyor ve ucuz diye alýyor..
Önemli olan harekette iken kaðýtta olabilmek..
Bakalým yayý daha ne kadar gerebilecekler..
eski finansal raporlarý inceliyordum, þu dipnotu gördüm: "2019 yýlýnda 83.538.103 TL bedel karþýlýðýnda %93,35 olan Poliport hissesini %6,65 arttýrarak toplam sahiplik oranýný %100’e çýkarmýþtýr. Bu alýmda %6,65 oranýndaki azýnlýk payý için taþýnan deðerin üzerinde ödenen 56.033.894 TL özkaynaklar altýnda “Geçmiþ yýllar karlarý” hesabýnda muhasebeleþtirilmiþtir."
https://polisanholding.com/pdf/Konso...31.12.2019.pdf (7.sayfadaki tablonun altýnda)
yani anladýðým esasýnda bu %6,65'lik hissenin deðeri 83-56=27 milyon TL ama biz fazladan 56 milyon TL ödedik diyorlar. %6,65 için 27 milyon TL dersek %100'ü 406 milyon TL'ye tekabül eder, bu da deðerleme raporlarýyla uyumlu bir deðer. ha tabi bu 56 milyon TL fazladan neden ödenmiþin cevabý bende yok, bir bilanço makyajý mýdýr bilemem, muhasebe bilgim yetmez.
görmüþken yazmak istedim.
"hisse fiyatý, bir önceki gün sonu kapanýþýn %5 üzerine çýkarsa 50bin lot sat; sattýðýnýn 10 kademe altýna düþtüðünde geri al (ayný gün veya takip eden günlerde)" gibi bir talimat girme imkaný olsa ben de satýþ hedefim olan 6 TL'ye gelene kadar hiç bakmayacaðým da maalesef yoktrade imkanýný kaçýrmamak için sürekli gözüm ekranda. aslýnda yanlýþ yapýyorum, daha önceki örneklerde de hep mal kaptýrdým ama býrakamadým bir türlü bu huyu. 10 kere güzel trade karý etsem de 11'incide geri gelmiyor ve mal kaptýrmýþ oluyorum. yapmasam da enayi gibi hissediyorum, bile bile lades. þimdi polho son 1 ayda en yüksek 3.26 gördü, misal haftaya bir gün 3.30 görse (yani 3.26 üzerindeki bir fiyatý) ayný gün %99 ihtimalle 3.20ye geri inecek. bu fýrsatlarý deðerlendirmek lazým.
Çok emek vermiþsin, hassaten teþekkür ederim üstadým.Bu konuyu SPK'ya taþýdýk zaten, Kurul kaydýna da alýndý yani inceleme baþlatýldý. Burada ayrýca önemli olan ayný günlerde 2 ayrý raporda 2 ayrý deðerlemenin varlýðý hususu. Fazladan ödenen 56 milyonun kýlýfý bu. Þayet biz yatýrýmcýlar bu konulara eðilmezsek bu deðerleme firmalarý at oynatýr piyasada, konu biraz da bu. Yoksa, mafya tarafýndan yönetilen guguk memleketinde Patronlar her þekilde parayý götürür.
Adam açýk açýk "ben almasaydým mafya çökecekti" diyor. Bunu diyen senelerce bu ülkede Ýçiþleri Bakanlýðý yapmýþ biri. 29 milyon'a aldým dediði yerin gerçek deðerinin 1 milyar olduðu konuþuluyor.
Mafya çökecekmiþ, lan sen çökmüþün zaten. Kendini tarif ettin geri zekalý !...
Fazladan ödenen 56 milyon ilk bakýþta küçük bir rakam gibi gelebilir ancak bu tutar % 6.5 luk hisse için. Tamamý için 861 milyon TL gibi absürt bir rakam ortaya çýkýyor ve deðerleme þirketinin bu konuya açýklýk getirmesi þart. Ha, bana sorarsanýz Poliport'un 2020 yýl sonundaki faaliyet raporunda ilan edilmiþ 588 milyon TL.lik deðeri tamamen sallama bir rakam. Daha geçenlerde sayýn ceo 250 milyon dolar yaptýrým yaptýk demiþti. Eee, inek mi içti a.q. nerde bu para ?
Velhasýl, tutan tuttuðunu öpüyor memleketi...Böyle yazdýðýma da bakmayýn; "DEVLET EBED MÜDDETTÝR" inancýyla yetiþmiþ bir insan olarak bütün bu olanlara çok üzülüyorum. Bütün bu CÝMER, SPK bilmem neyin arkasýnda da bu var dostlarým.
Gltkn bey resmen bana yemek borçlusunuz he)))
Yer Ýmleri