HERKES KENDÝ GELECEÐÝNÝN MÝMARIDIR.
Ýhtiyar uyanýk.olagan üstü bir gelisme olmazsa lafýný ekliyor.pendik projesi veya poliport hakkýnda gelisme olmazsa demek istiyor.olursa rezil olursa birileri bunu dinleyip satarsa kimse hak iddia edemesin dava açamasýn diye .sen 1.60 hedefi verip olagan ustu gelisme olmazsa diyerek kurtulacaðýnýmý zannettin.
Sen þunu indir 2.50 altina bak nereye iniyo bu bistin yükselisinde ucuzmu pahalimi onu ben 2.30 da aldigimda görürüz araci kurumlarda 1.80 hisse dip olurmu bistte bagli ben sadece 2.30 bilirim yukardada 2.88 insallah inmesinde kimse kaybetmesin yukardanda alirim herseyin bi sýnýrý var yatirim tavsiyesi degildir.
Niye yanliýþ, istediðiniz gibi anlayýp yorum yapýyoruz. Ben 1.60 düþer demedim. dedimki kaðýt bu þekil devam ederse, 2.30 almamda bir þeyi deðiþtirmezler. 2.30 satanlar daha sonra bir destek daka kýrýp aþaðý gider, belki 1.60 da olur. Çünkü çýkmayan kaðýt düþer. düþüncede kaðýtta olanlarýn dýþýnda kimse kaybetmez. Adam spek veya baþka biri 1.XX rakamlardan alýr ,alýþ fiyatýnýn %10, 20 üzerine satarak karýna bakar. Biste iþlem gören þirketlerde bir dip yada tavan mevcut deðildir.tabanlar ve tavanlar günlük deðiþir. kimse bura son diyemez,Buna piyasa denir.ytd
Bu þirketin fiyatý neden böyle oldu biliyormusunuz. Patron ve yancýlarý Pendik diye diye ellerinde olan hiiseyi 4.90 dan 2.80 kadar 60 cent ortalama ile pazarladýlar, bazý cahillerde buna yardýmcý oldu. Hemde alan en az 100 bin lot alýyordu. kaðýdýn spekleride hazýr kapana kapatýlmýþ yatýrýmcýyý, fýrsat bilip aþaðýdan alýp %10,20 karla satmaya baþladýlar. her defasýnda yeni sazanlar bulmak için ve ortalama düþürmek isteyen yatýrýmcýya vermek için kaðýdý ucuzlatarak destekleri kýra kýra aþaðý verdiler. Þirketin serbest fiyatýný yukarý taþýyanlar, para babalarý,aracý kurumlardýr. sizler istediðiniz kadar küçük yatýrýmcýya kaðýdý pazarlayýn kaðýdý yukarý taþýyamazsýnýz, paranýz sýnýrlý olduðundan biri satar biri alýr. bir kademe yukarý iki kademe aþaðý olur. Küçük yatýrýmcý zarada, kaðýdý satmýyor. spek yada aracý kurumlar uzun vade kaðýda girmiyor, çünkü yukarý giderken kar edemiyor. Bu kýsýr döngü kýrýlana kadar, OLAÐAN ÜSTÜ DURUM, satýn alma, þirket paylarýnýn alýnmasý, ortak Yada þirkete girecek bol para olana kadar bu döngü devam edecek.
Bazýlarýda pendik diye diye GEBERECEK. Bir iki sene daha böyle devam ederse 40 tane pendik bile kaðýtta olan yatýrýmcýnýn zararýný karþýlamayacak zaten.ytd
Dediklerin dogru hisse iner iner patron alir 2 olur diyelim alsana pendik der 2den 6 olur yine okutur bunu borsaci olan bilir hersey hikaye ben sana diyorum 2.50 altinda 2.30 var gelir gelmez yukardada 2.88 ikisindede aliciyim 5 olur vedalaþiriz gerisi onlarin olsun sonucta kazanmak mesele burda yazdigimda alarko 11 algyo 26 lardaydi bi baksinlar þimdi nerde beni engelemislermis pol o zaman 3. Üstundeydi girdimi kol gibi bu engelleyenlere bunu hak ettiler simdi bu 2.88 de gelsinde yigicam mali bide beni tokatlasýn patronyiyosa yatirim tavsiyesi degildir.
Tüm foruma tercüman olayým.len ihtiyar madem beklentilere inanmýyorsun ne diye burada kadayýf kýllarýndan görülmeyen bi tarafýný yýrtýyorsun .
Sat git.sattýysan ne iþin var burada.bizemi sattýrmaya çalýþýyorsun sana koca bir .....çekeyim.
Pendik,poliport ,geri alým bunlardan biri olsunda göreceðim senin nasýl kývýrdýðýný ama kurtulamayacaksýn dava açacak çok kiþi.
Yer Ýmleri