Ünsüz düþünür haklýsýn Kimya kapasite yatýrýmý,poliport kapasite yatýrýmý , þuan boþ duran katkýsýz pendikten gelecek deðer artýþý zihnimizi açtýn üstad saðol.üstad pendikten 1-2 yýl içinde haber gelirmi?
Ünsüz düþünür haklýsýn Kimya kapasite yatýrýmý,poliport kapasite yatýrýmý , þuan boþ duran katkýsýz pendikten gelecek deðer artýþý zihnimizi açtýn üstad saðol.üstad pendikten 1-2 yýl içinde haber gelirmi?
Üstad odesa örneði saçma olmuþ.zaten poliport için stratejik ortaklýða açýklar yatýrým bitsin yada yatýrýmý beraber yapmak için ortak bakarlar.polisan boyada öyle olmuþ galiba
Rica ederim Sayýn Kemal. Deðer yatýrýmý farklý bir alandýr, ben böyle þirketlere yatýrým yaptýðým zaman kendimi Borsa daymýþ gibi deðil de bir ortakmýþ gibi hissediyorum. Kýsa vadede Düþer-Çýkar umurumda olmaz.. Çok uygun fiyata, Ucuza külçe altýn bulmuþuz, þimdi Altýnýn Ons fiyatý 1 Dolar çýktý yada düþtü diye koþa koþa kuyumcuya Altýný bozdurmaya gidilir mi? Pendik iþinin artýk poku çýktý bende farkýndayým ama seçimden önce o iþin sonuca varacaðýna inanýyorum. Artýk inþaat teknolojisi ve süreci eskisi gibi hantal deðil göz açýp kapayýncaya kadar temel atýlýr anahtarlar teslim edilir.. Artýk Holding payýna düþen yapýlarý satar mý kiraya mý verir orasý onlarýn bileceði iþ.
F5321 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ben örnekte bir saçmalýk görmedim. Poliport a birebir ortaklýktan bahsetmiyorum, bir limanla karþýlýklý iþ hacminin artmasýndan, iþ iliþkilerinden bahsediyorum. Odesa Karadeniz in en büyük Avrupa'nýn ise sayýlý limanlarý arasýndadýr. Poliport ile (karþý apartmanda oturan komþular gibi) yüz yüze bakmaktalar. Odesa ya en yakýn Türk Limaný Poliport, diðeri ise Samsun ve Trabzon Limanlarý (ama onlar daha çok kuru yük, meyve, sebze, gýda taþýmacýlýðý yapar). Poliport aðýrlýklý olarak sanayi ürünleri ve sývý yük için kullanýlýr. Ukrayna için birgün yeniden inþaya karar verilince Odesa Limanýna Poliport tan daha uygun yakýn bir liman yok. Üstelik Ýstanbul ve Ýzmit sanayi bölgesinin göbeðinde bir limandan bahsediyoruz F5321 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Portun kapasitesi var. Odesa nýn çok etkili olacaðýný düþünemedim kusura bakma.
Kimya aðýrlýklý olarak formaldehit ve reçine üretiyor diye biliyorum. Yapý kimyasalý dediðin þey 750 tl lik 1 m3 betona 20 tl lik katký demek.
Ortaklýk ve satýþ haberleri katký saðlar ama bu direkt kar artýþý demek deðildir.
Satýþ, kiralama vs bunlar mevcudu kullanmak. Bana katma deðer lazým, inovatif ürün satýþý, yerli yabancý pazar payý kazanmak lazým… sürdürülebilir kar artýþý için bunlar lazým. Bana deyin ki araç boyasý yapmaya baþlaacak ve togg a yapacak. O zaman heyecanlanýrým. Ya da avrupa da önemli bir boya tanýtýmý yaptý inavatif bir ürünle ve satýþlarýný patlattý. Bu lazým. Zamanýnda tuborg türkiyede efes in yanýna yaklaþamýyordu. Yýllarca çabaladý sonra inovatif ürünlerle (tuborg kýrmýzý, þekersiz tuborg vs) pazarýný çok arttýrdý. Vodafone turkcell karþýsýnda çok müþteri yakaladý gibi. Diyeceksiniz ki avrupa da kimya sektöründe öncü yatýrýmlar yaptý, 3-5 senede meyvesini yiyecek. Hiçbiri yok. Anca tarýmla uðraþ, orda burda ufak tefek fabrikalar al sonra sat. Ýnanýn ünsüz hocam bunu dediklernize karþý olmak için söylemiyorum. Benim bakýþým bu. Bir sasa devrimi yok ki bunda efsane olsun…
Sevgili Thyshine, SASA yý bu kadar kârlý bir yapýya dönüþeceðini kimse tahmin edemezdi. Zamanýnda SASA öneren olduysa bile bunu mali okumayla deðil sadece Teknik Grafik falcýlýðý ile yapmýþtýr. Hiçbir babayiðit "ben yýllar önce SASA nýn mali tablosunda ýþýk görüpte almýþtým" diyemez. 0,85 ten bende almýþ 1.01 den satmýþtým, o ýþýðý görsem ben görürdüm. SASA iþi tamamen patronun olaðanüstü, tahmin edilemez bir baþarýsýdýr. Mesela AKSA, KORDS geçmiþte de þuan ki duruma geleceklerinin mali ipuçlarýný veriyordu. Her dönem satýþlarý baþarýlý, kârlý þirketlerdi bunlar. Ben SASA aldýðýmda mali yapýsý çöptü. Zarar açýklardý, bir ton borcu vardý, alanýnda tek þirket deðildi, rakibi çoktu vs... En kral mali ve bilanço analisti bile SASA da ýþýk bulamazdý, mümkünü yok. SASA olayý yatýrýmcýsý için tamamen piyango bunu bilin. Þuan ki Polho o zamanki SASA yý arka cebinde mendil diye sallar. Deðer yatýrýmý farklý bir alandýr, þu fiyatlardan SASA alan dahi belki kýsa vadede POLHO nun daha da üstünde kâr edebilir ama orta uzun vadede SASA, POLHO nun yanýnda figüranlýk bile yapamaz
F5321 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Tamam iþte sasa da yönetim deðiþti atýlým yaptý yatýrým yaptý karý arttý. Onu diyorum bizde ne yapýlýyor da kar artacakmýþ? Düz aile þirketi. Neyse zaten kimse sasa olsun diye beklemiyo. Ýhlastan az farký olsun Zararýmýz çýksýn yeter.
Yer Ýmleri