Thyshine ciktiysa meydana yeni rekorlar yakin diye yoralimmi![]()
Thyshine ciktiysa meydana yeni rekorlar yakin diye yoralimmi![]()
Bilançomuz ne zaman ve tahmini kaç gelir polhocu kardeþlerim? Bir tanýdýk 5 yýl önce almýþ pendik projesi baþlýyacak söylentilerine 5 yildir soylentisi olan birseyin inandiricikigi kalmaz polhocu ortakklar.![]()
Ne demiþ Sezai Karakoç? Bilene özel mesaj
Ýp ucu bugün eksi kapatan polho üzerine
Öncelikle sayýn mi16 için söz verdiðim ve uzun yýllardýr polho da bekleyen yada bekleyecek arkadaþlar içinde okumalarýný tavsiye ettiðim hikayeyi paylaþmak istiyorum. Tahminim mi16 ve burada bir çoðunuzun da bildiði hikayeyi tekrarda olsa okumasý için paylasiyorum. Çünkü bu hikaye hiç bir hisseye bu kadar yakýþmýyor.
Hikaye þöyle;
Çinliler bambu aðacýný þöyle yetiþtirir:
Önce aðacýn tohumu ekilir, sulanýr, gübrelenir.Birinci yýl tohumda herhangi bir deðiþiklik olmaz.
Tohum yeniden sulanýp gübrelenir. Bambu aðacý ikinci yýl da topraðýn dýþýna filiz vermez.
Üçüncü ve dördüncü yýllarda her yýl yapýlan iþlem tekrar edilerek bambu tohumu sulanýr ve gübrelenir.
Fakat inatçý tohum bu yýl da filiz vermez.
Çinliler büyük bir sabýrla beþinci yýlda bambuya su ve gübre vermeye devam ederler.
Nihayet beþinci yýlýn sonlarýna doðru bambu yeþermeye baþlar.
Altý hafta gibi kýsa bir sürede de yaklaþýk 27 metre boyuna ulaþýr.
Akla gelen ilk soru þudur:
Çin bambu aðacý 27 metre boyuna altý haftada mý yoksa beþ { bizim polho Kurtköy 7 yýl (2015-2022) belki 10 yýlda olur} yýlda mý ulaþmýþtýr?
Bu sorunun cevabý tabi ki beþ yýldýr.
Büyük bir sabýrla ve ýsrarla tohum beþ yýl süresince sulanýp gübrelenmeseydi aðacýn büyümesinden hatta var olmasýndan söz edermiydik?
Bir baþarýnýn þartlarý her zaman çok basittir.
BÝR SÜRE ÝÇÝN ÇALIÞIN,
BÝR SÜRE ÝÇÝN TAHAMMÜL EDÝN,
HER ZAMAN ÝNANÝN.
Ayrýca Sezai Karakoç un yazdýðý þiirin istediðim cevabýni imzama koydum özel mesaj bana kaldý
***YENÝLGÝ YENÝLGÝ BÜYÜYEN ZAFER***
Tahmin ettiðin gibi duyduðumuz bir hikaye ve polho ile uyumlu. Bu firma bu para olmaz hisse baþý 2dolar olsa kim pahalý diyebilirki bak Asuzu , Hekts, cola, hala pazarlanan sasa , Banvt aklýma gelenler mutlaka bir gün tüm policanlýlar gülecek . Umarým emek veren herkes kazanýr.
þirketlerin borsa deðerleri yanýlsamadýr.Aynadaki görüntü gibi zahiridir.
Borsada 2 gerçek fiyat vardýr.
Biri bizim aldýðým fiyat
2.si ise bizim sattýðýmýz fiyat.
Bizim ile ilgili gerçekler yalan borsada anca bu fiyat farký ile gerçeðe (kara zarara ) dönüþür.
Rabbim herkese 2. fiyatýnýn 1. fiyatýndan yüksek olmasýný nasip eylesin.
not:bu dua da ancak sonsuz para giriþi olduðu sürece mümkündür.aksi halde (temettüler hariç para giriþi olmazsa temettüler kadar kazanýr total borsa sermayesi).
not:biz düþükken alýrken bir baþkasýnýn muhtemelen lanet okuyarak sattýðýný,
yüksekden satarkende potansiyel maðdurlar yarattýðýmýzýda aklýmýzdan çýkarmayalým
-yukarýdaki notdaki bana rahatsýzlýk veren düþüncelerimin aksi düþüncelerini can kulaðýyla dinlerim .
y.t.d
Yer Ýmleri