____|| @cizgilereitaat ||____ ( Hunharca teknik analiz )...
Duhul : 2004 ...
... Ben bitti demeden bitmez ... CR7 ...![]()
Aslýnda koþullarý nasýl daha iyi ifade edebilirim diye düþünüyorum ... Ya da neden bu þekilde alým koþulu düþündüðümü ...
Alým koþulu : ( Bulutun altýnda ya da içinde ) Kapanýþlar Kijun-sen'in üstüne çýkmýþken , Chikou-Span'ýn da kapanýþlarýn üzerine çýktýðý ilk kesiþim noktasý alým sinyal yeri olacak. ( Benim mavi oklar ) ...Çünkü bazý koþullarda Chikou-span zigzaglarla birkaç kez kapanýþlarý yukarý aþaðý sahte þekilde kesebiliyor. Bu sýrada da güncel durumda kapanýþlar kijun-seni zigzagla test edebiliyor. Ama ilk kesim noktasý önemli oluyor benim tecrübe ettiðim kadarýyla . Ýlk kesiþim geldi mi 3 hafta ya da 3 ay zigzag yapsa da sonrasýnda kuvvetle muhtemel yukarý ivmelenme geliyor . Yani haftalýk grafiklerde bu kesiþimle bir ölçüde orta-uzun vade için dip oluþumu son aþamaya geçiyor ya da bitiyor .
![]()
Aslýnda düþündüðünüz yapý gayet güzel çalýþýyor. Son yazdýðým hali ile kesiþimden çýkarýp altý ve üstü haline getirip uygun bir stoploss seviyesi ile yine baþarýlý sonuçlar alýnabilir. Altý veya üstü kullanýldýðýnda kesiþim bazen dezavantaj oluþturuyor. Haftalýk periyotta gürültü iyice azaldýðý için testere bölgesine sýk girmeyecektir diye düþünüyorum. Elbette karar sizin.
Bir örnek daha olmasý açýsýndan SAHOL. Bahsettiðim koþulda tertemiz kesiþimler ve siyah oklarýn arkasýndan orta-uzun vade getirdiði prim....
Þart 1 Haftalýk = Haftalýk kapanýþ fiyatlarý sadece bulutun içinde ya da altýnda olacak.
Þart 2 Günlük = Kapanýþ kijun-sen 'in yukarýsýnda seyrederken, chikou-span kapanýþ fiyatlarýný yukarý kestiðinde oluþacak.
Al kriterleri bunlar mý? Doðru mu? Birincisi haftalýk, ikincisi günlük mü?
“Baþarýsýzlýk yeniden ve daha zekice baþlayabilme fýrsatýndan baþka bir þey deðildir.” Henry Ford
Yer Ýmleri