Alýntý Originally Posted by onelle Yazýyý Oku
Selamlar Sn. BJK Coccinella , hoþgeldiniz ...

Ýlk söylemem gereken ; aslýnda expert yapýlýþýndan önce hepimize ya da arzu edene en faydalý olabilecek þey bu sinyale baðlý explorer aramasý yapýlabilmesi. Bu da haftalýk bazda yapýlmalý .Çünkü günlük bazda çok sýk oluþan sinyallerin hiçbir verimi yok. Aylýk sinyaller çok geç kalýyor. Ama haftalýk sinyaller benim tarzýmda orta-uzun vade için -benim tecrübe edebildiðim kadar- çok verimli çalýþýyor... Explorer aramasý yaptýrabilirsek bu sinyali haftalýk bazda veren kaðýtlarýn ya da endekslerin çoðunun dip dönüþünde olduðunu göreceðimizi düþünüyorum. Bulutun yukarýsýndaki sat sinyali de çok büyük oranda orta-uzun vade duraklama ve düþüþ trendini iþaret ediyor.

Sn flexy ve size expert için daha fazla zaman harcatýrsam mahçup olurum çünkü aslýnda takip ettiðim az sayýda kaðýt varsa bunu zaten birebir bulutun altýnda izleyebilirim ( ya da bulutun içinde ; bunu zorunlu koþul olarak söylüyorum çünkü bazen dipten dönüþler ve kesiþimler bulutun içine sarkabiliyor . Aslýnda sadece bulutun altýnda da diyebilirdik ama bulutun içindeki sinyali pas geçmek verimi çok düþürür ) . Expert yapýlabilirse bunu ilave bir indikatör gibi düþünmüþtüm. Asýl amaç explorer'da arama yapýlýp yüzlerce kaðýt içinde bu sinyali verenleri ayýrabilmek.

Explorer aramasýnda ( ya da expert için ) ilk þart sizin dediðiniz gibi ;

Þart 1 Haftalýk = Haftalýk kapanýþ fiyatlarý sadece bulutun altýnda ( ya da içinde ) olacak.

Þart 2 Haftalýk = Haftalýk Kapanýþ fiyatlarý kijun-sen 'in yukarýsýnda seyrederken, chikou-span kapanýþ fiyatlarýný yukarýya doðru ilk defa kestiðinde security , arama kriterini karþýlayacak ve listelenecek . Çünkü yukarýda da dediðim gibi chikou-span fiyatlarý zigzaglarla birkaç defa kesebiliyor. Önemli olan ilk kesiþimde listelenebilmek ve radara girmek.

( Eðer expert yazýlabilirse, expert için sinyal güncel haftalýk bar üzerinde oluþacak. 26 hafta geriden gelen Chikou-span'in kesiþim yaptýðý haftalýk bar üzerinde deðil , kesiþimin gerçekleþtiði güncel haftalýk bar üzerinde sinyal verecek ya da vermeli... yani sinyal siyah elipsin içinden alýnýrken , ok iþaret benim koyduðum gibi kesiþimin 26 birim önünde giden güncel tarihe konulacak ya da konulmalý )

Explorer için koþul bunlar. Yani bulutun altýnda(içinde) haftalýk kapanýþlar kijunsen üzerindeyken 26 birim arkadan gelen chikou-span'ýn kapanýþlarý ilk kestiði noktada hisse ya da endeks arama kriterine dahil olacak ve listelenecek. Daha sonraki zigzaglarýn önemi olmayacak. Önemli olan ilk kesiþim yapanlarýn hangisi olduðunu bulmak. Sonraki süreç bunlarýn arasýndan seçilenlerle birebir takip edilebilir. Ayrýca bir indikatöre ihtiyaç kalmaz.

Ben yazana kadar siz baþka þeyler yazdýnýz
Þimdi 3 rakamý ile sinyal veren 2 tane tablomuz oluþtu. Birisi bugünkü kapanýþý ele alan birisi de 26 bar önceki kapanýþý ele alan. Sizin istedikleriniz hangi tabloda var?