Alıntı Originally Posted by BJK Coccinella Yazıyı Oku
SASA için 1 - 4 - 1;

1 Mavi kapanış bulut içinde seyretmeye başlamış ve halihazırda bulut içinde seyrediyor...

4 ChikouSpan kapanışı aşağı kesmiş ve beklemenizi öneriyor...

1 Kapanışın kijunseni aşağı kesmesini beklemenizi öneriyor...

Bu saydığım koşullar sasa grafiği için uygun değil mi şu an? Ya da farklı mı yorumluyoruz? İşin içinden şu an için çıkamadım...
yok bence sizin kafanızı karıştırdım ben... şu an mavi kapanışlar zaten kijun-sen'in altında ...
aslında ALIM formülündeki koşulların birebir aynısı.. hiçbir farkı yok... ters çevrilecek yalnızca . nasıl ters çevrilecek ?
ALIM koşulunda Chikou-Span Mavi kapanışların üstündeyken , aynı anda mavi kapanışlar da kırmızı kijun-senin üstünde olmalıydı
SATIM koşulunda Chikou-Span Mavi kapanışların altındayken , aynı anda mavi kapanışlar da kırmızı kijun-senin altında olmalı.
Temel koşul bu...

1 Mavi kapanış bulut içinde seyretmeye başlamış ve halihazırda bulut içinde seyrediyor...
Aslında bulut üstü ve içinde diyerek sadece koşulların gerçekleşebileceği bölgeyi genişletmeye çalışıyoruz. Yani bulutun içinde kriterini zorunlu ilave ediyoruz çünkü bunu dahil etmezsek 3 çizginin bulut içine ihlalleri formülün verimliliğini yok eder.Bu koşulların bulutun üstünde ya da içinde oluşması bizim için farketmez demek istiyoruz.

4 ChikouSpan kapanışı aşağı kesmiş ve beklemenizi öneriyor...
Bunda bi problem yok ...Doğru... Kesişimi Sol taraftaki ok işareti ile gösterdim

1 Kapanışın kijun-seni aşağı kesmesini beklemenizi öneriyor...
Problem burada ... Mavi kapanışlar kijun-seni zaten aşağı kesmiş durumda yani aşağısında seyrediyor...

Bilmiyorum belki gerektiği gibi anlatamıyorum ve ben sizi SATIŞ formülünde sadece kesişim kelimesine odakladım... Aslında ALIM formülünün aynısı olacak ...SATIM formülü sadece altında ve üstünde seyretme ifadeleri ters dönecek ...

ALIM
If((C<SenkouSpanA(26,52,26) AND C<SenkouSpanB(26,52)) OR (C>SenkouSpanA(26,52,26) AND C<SenkouSpanB(26,52)) OR (C<SenkouSpanA(26,52,26) AND C>SenkouSpanB(26,52)),1,0)

If(C>KijunSen(26) AND Ref(ChikouSpan(26),-26)>Ref(C,-26),1,0)

If(Cross(Ref(ChikouSpan(26),-26),Ref(C,-26)),3,If(Cross(Ref(C,-26),Ref(ChikouSpan(26),-26)),2,If(Ref(ChikouSpan(26),-26)>Ref(C,-26),4,1)))

SATIM ;
If(SenkouSpanA(26,52,26)>SenkouSpanB(26,52) AND (C>SenkouSpanA(26,52,26) OR C> SenkouSpanB(26,52)) OR (SenkouSpanB(26,52) >SenkouSpanA(26,52,26) AND (C>SenkouSpanA(26,52,26) OR C> SenkouSpanB(26,52))),1,0)

If(Cross(Ref(ChikouSpan(26),-26),C),3,If(Cross(C,Ref(ChikouSpan(26),-26)),2,If(Ref(ChikouSpan(26),-26)>C,4,1)))

If(Cross(C,KijunSen(26)),3,If(Cross(KijunSen(26),C ),2,If(C>KijunSen(26),4,1)))