Ben hiç addons kullanmadým ya da bilmediðim için kullandýysam da farkýnda deðilim. Biraz bilgi verebilir misiniz?
Ben hiç addons kullanmadým ya da bilmediðim için kullandýysam da farkýnda deðilim. Biraz bilgi verebilir misiniz?
matriks kodu
MOV(MOST((H+L+2*L)/4,6,1.5),7,WW)
mov(c,7,e)
c yerine most kullanýlmýþ
most tek baþýna
MOST((H+L+2*L)/4,6,1.5)
buraya kadar anlaþtýk
movun içinde most movun close u most oluyor
formül çaðýrma için ise
Formulünüz içinde kullanmak istediðiniz indikatörün kýsaltmasýný kullanarak tanýmlamalýsýnýz.
Bu kýsaltmayý FML("Indicator") formülü içinde týrnak iþaretleri arasýndaki Indicatör ifadesi yerine tam olarak ve büyük-küçük harf ayrýmýna dikkat ederek aynen yazmalýsýnýz.
FML("a11") ifadesi, a11 kýsaltma kodunu taþýyan indikatörün çizgisini kullanýr.
Dikkat: Resimde tanýmlý indikatörler içinde 2. Sýrada bulunan indikatörün kýsaltmasý a11 dir. Eðer siz formülünüzü FML("A11") þeklinde yazarsanýz hata uyarýsý alýrsýnýz.
Ýpucu: Formula Call fonksiyonu ile çaðýracaðýnýz indikatörü baþka bir indikatörün içinde kullanabileceðiniz gibi, Sistem tester vb uygulamalar içinde de kullanabilirsiniz. Þuna dikkat ediniz: Formülünüze aldýðýnýz indikatörün içinde 1’den fazla çizgi var ise, sistem ilk çizgiyi çaðýrýr. Diðer çizgiler hesaba katýlmaz. Her çizgiyi ayrý ayrý kullanmak istiyorsanýz, her biri için ayrý birer indikatör tanýmlamanýz gerekir.
Bir örnek yazalým:
CROSS(C,FML("a11")) formülü size sembol fiyatýnýn a11 isimli indikatörün çizgisinin (deðerinin) üstüne çýktýðý zamaný gösterir.
kaynak http://matrikstrader.blogspot.com/20...terminali.html
algoritma
Sessiz olursan daha çok þey Duyarsýn.
developer kit eklendikten sonra metastock için size karlý iþlem yapan bir stratejiniz olsun diyelim ki farzý misal
kodlar çalýþmaz örnektir
a:=c;
b:=(c+1)/100;
cross(a,b) bu sistemle al yaparsanýz günlükte son 1000 barda 47 baþarýlý 10 baþarýsýz iþlem açtý geçmiþte ve yüzde 47 kazandýrdý
siz bu sisteminizi evet metastock için bir add on um var satýn almak istermisiniz diyorsunuz ve yayýnlýyorsunuz
ve/veya ben rsi deki gürültüleri giderdim tertemiz bir indikatörüm var derseniz yine developer kit le third party yazýlým eklentisin yapabilirsiniz
metastock add onlarýný
https://www.metastock.com/products/thirdparty/
developer kit
https://forum.metastock.com/topics/6...DK--Assistance
algoritma
metastock
matriks
amibroker
ideal
her platformun artýlarý ve eksileri vardýr
temelde tarih açýlýþ kapanýþ yüksek düþük hacim verilerini iþler
hangi üründe çalýþýrsanýz çalýþýn yukarýdaki verileri iþlemekten baþka bir þey yapamaz
internet sonsuz derya
bazen sorulan sorularda (ki buradaki yazýlan yazýlarý en az iki kez okumuþumdur) sizden bir fazlam yok bende öðrenmeye çalýþýyorum
tüm teknik analizle bir þeyler yapmaya çalýþanlara tek tavsiyem þudur
basit düþünün
grafiðe baktýðýnýzda þunu sorun kendinize nerden al nerden sat
sistemim indikatörüm nerde hata yapmýþ
hata yapýlan yeri ya iyileþtir yada iþleme girme
close rakamý artmazsa düþer veya sabit kalýr
0 1 2
tarih açýlýþ kapanýþ yüksek düþük hacim
algoritma
“Baþarýsýzlýk yeniden ve daha zekice baþlayabilme fýrsatýndan baþka bir þey deðildir.” Henry Ford
Yer Ýmleri