Alıntı Originally Posted by yesil bursa Yazıyı Oku
Yurtdışı hisse senetlerinin verilerini metastock programına nasıl cekebilirim. Türkiye'de msdownloader kullanarak alıyorum

Redmi Note 9S cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Öyle birşey yok...

MetaStock 18 Real Time programını satın almak ya da kiralamak zorundasınız. Sadece A.B.D. borsalarında işlem yapacaksanız aylık 165 dolar veri paketine abone olmak zorundasınız. Eğer anlık olarak verileri programda görmek istiyorum derseniz de ek olarak 13 dolar daha ödemeniz gerekmekte. MetaStock 3 aylık kira 100 dolar civarında. Ömür boyu kullanım hakkı ise yaklaşık 1200 dolar. En dikkat etmeniz gereken nokta ise elinizdeki yedeklerin (Explorer, Expert Advisor v.b.) import edilememesi. Ya da ben yapamadım.

Eğer işler yolunda giderse bu aşamadan sonra yurt dışı işlem yapabileceğiniz bir banka ya da aracı kurumda yurt dışı hesabı açtırmanız gerekecek. Minimum 1000 dolara hesap açılıyor diye biliyorum. Oradan hisse alış satış emri verebilirsiniz. Ama bizim matriksin yaptığı gibi hisselerin derinliğini gösteren ya da buna benzer bir hizmet veren yabancı ya da yerli kuruluş var mı bilmiyorum. Garanti bankasının bir uygulaması var ama kurmadığım için bilmiyorum. Garanti BBVA I-Trader

MetaStock R/T 18'i test etmiş birisi olarak şunu söylemeliyim. Real Time veri izlemede sorun yok çok akıcı ama iş Explorere gelince tıkanıp kalıyorsunuz. Ben BIST'teki 500 küsür hisseyi off-line 5 dakika civarında tarıyorken MS 18 R/T'de yerine göre 3000-4000 senedi (NASDAQ) 45 dakika ve üzeri zamanda tarıyorum. Kesinlikle senet seçimi yapılıp daha sonra analiz edilmeli. NASDAQ'da kendi template'lerim ve kodlarımı test etme imkanım oldu. Sonuç verimli değildi ve hatta başarısızdı. İstediğim formasyonları yakalayamadım. Bunda fiyat adımlarının rolü olduğunu düşünüyorum. Sebep ne olursa olsun yıllardır aklımda olan yurt dışı özellikle A.B.D. ve NASDAQ'da işlem yapma hayalim ve merakım yok oldu.