Endeks çökerken 150 lerde tutunmasý hoþuma gitti. Sank dibini buldu gibi 140-150 arasý dip olma ihtimali yüksek.
Yurt içinde faizler en azýndan 2024 yýlýnda yüksek gitmeye devam edecek, ben 2024 yýlýnda faiz indirimi beklemiyorum.
Arçelik in ana gelir kaynaðý avrupa tarafýna ihracat olduðu için bizi pek etkilemeyecek nedeni ise bence þudur avrupa da türkiye nin tersine parasal sýkýlaþmada sona geliniyor, yavaþ yavaþ bu fiyatlamalarý göreceðimize inanýyorum.
1-2 seneye marjlarý da oturttuk mu tamamdýr.
Þuanda risk-getiri oraný en makul olarak gördüðüm þirket arçeliktir.
Tabi bunlar benim düþüncelerim gözü kapalý inanmayýn kendi süzgeçinizden geçirin yanlýþ da düþünüyor olabilirim.
Beyaz eþyada satýþlar düþtü! Üretim ve ihracatta daralma yaþandý.
Türkiye Beyaz Eþya Sanayicileri Derneði (TÜRKBESD) aðustos ayý verilerine göre yýllýk bazda yurt içi satýþlar yüzde 15,3, üretim yüzde 13,4 ve ihracat yüzde 4,3 azalýþ gösterdi. Analistler, sektörde daralmanýn devam edeceðini belirtiyor.
https://www.ekonomim.com/ekonomi/bey...-haberi-769753
Saygýlar/Baþarýlar....
"Caný kaymak isteyen cebinde manda taþýr "
Herkese selamlar...
Arçelik de iþler iyi gitmiyor....
3Ç de de kötü bir bilanço geleceði artýk kesinleþti gibi mi?
Saygýlar/Baþarýlar....
"Caný kaymak isteyen cebinde manda taþýr "
Bilanço berbat. Yönetim kafasý deðiþmeden bu þirket toplamaz. Saçma sapan büyüme stratejileri ile, Asya, Afrika derken tüm çöp marka ve fabrikalarý aldýlar. Son 10 yýlda , Singer, VolBek, Hitachi, Defy, Dawlance hatýtladýklarým. Hepsi külliyen batýk hem markalar hem fabrikalar. Þimdi de Whirlpoolun Avrupadaki batýk marka ve fabrikalarýný aldýlar. Kaç fabrika yükü geldi, kaç marka konsolide olunca ne zarar çýkacak bakalým. Asya tarafýnda Hitachi artýk kimse konuþmuyor, 2 sene önce tüm ümitler ordaydý. Ýnþallah Mýsýrda baþarýlý olurlar ama o da çok zor. Tamamen politik durumlara baðlý, Sisi ile olacak geliþmeler, kaderini belirler.
Hisseye devre kestirdiler. Bir gün yukarý öbür gün tam aþaðý amaç güç gösterisi herhalde. Yükseltirken alanlar satarken de viopda þort açýyor herhalde.
*ARCLK-Arçelik 2024 yýlý 9 aylýk konsolide net dönem zararý -5.006.003.000 TL (Önceki 4.519.374.000 TL)
Arçelik böyle geldiyse Vestel iflas eder
Tapatalk kullanarak iPad aracýlýðýyla gönderildi
Yer Ýmleri