Yazdýklarým yatýrým tavsiyesi içermez.Yatýrým tavsiyesi verecek yetkinlikte deðilim.
"Memleketim varsa ben de varým."
Tüpraþ ve tofaþtaki operasyon bitmeden arçelikte çýkýþ baþlamaz diye düþünüyorum.
Yabancý üç aydýr hunharca satýyor. Yabancý oraný %55'ten %42'ye geldi.
Geçen sene üçüncü çeyrek 1 milyar, son çeyrek 1.2 milyar, 2021 ilk çeyrek 1 milyar net kâr var. 2021 ikinci çeyrek kârý 500 milyon. Gidiþat önümüzdeki çeyreklerde kâr rakamlarýnýn, geçen senenin son iki çeyreðinin ve bu senenin ilk çeyreðinin yani 1 milyarýn altýnda kalacaðýný iþaret ediyor. Bu sebeple F/K yükselmeye devam edecek gibi. Dolayýsýyla en azýndan 2022'nin ikinci çeyreðine kadar (altý ay civarý) sert hareket yapmayacaðýný ve yatay seyredeceðini düþünüyorum.
Yazdýklarým deli zýrvasý olup, kesinlikle yatýrým tavsiyesi deðildir. Herkes kendi kararýný kendisi versin.
Neden düþtüðünü ve patronlarýn neden alým yaptýðýný bilanço gelince anlarsýnýz.
2017'de yani tastamam 4,5 yýl önce 25 liradan iþlem gören bir kaðýt için bugünki 31 lira fiyat bana çok anlamsýz geliyor.
yýl sonu beklentileriyle uyumlu bilanço gelirse sorun kalmaz 60 milyar ciro, 6,6 milyar favök ile buralarda kalmamasý gerekir. hedefler þaþarsa kartlar yeniden karýlýr.
Yer Ýmleri