Her geçen gün bu belirsizlik tahtadaki durumu olumsuz etkiliyor. Düþen bir piyasa olsaydý ve þirket X fiyatýn altýnda her zaman alýyor olsaydý her seferinde yine olumlu düþünebilirdik.Temmuzdan sonraki geri alým sürecinde defalarca gördük "þu fiyatýn altýnda patron alým yapar" denilecek bir fiyat yok. Negatif piyasada satýcýlar hala güçlü.
Düþen bir piyasa olmadýðý gibi piyasanýn yükseliþ günlerinde de yabancý ciddi satýþ yapýyor, her fýrsatý kullanýyor.
Aylardýr söylüyorum bu tahtadaki en büyük sorun y.kredi robotunun varlýðý, geri alým da y.kredi üzerinden oluyor. Robot yukarýda baský kurup satýþlarý altlara mecbur býrakýyor.
Paylarýmý tutuyorum hala, geri alýmlarýn sonucunun pozitif olacaðýna inanmak zorundayýz.
Borsada alýcýlar da kazanýr satýcýlar da, açgözlüler kaybeder.
Tahtayý geri alýmdan sonra izlemeye baþladým. Usd bazlý Matriks vb. üzerinden izleyenler daha iyi görürler ama geri alým yapan robot pd 2.5 milyar Usd. altýna düþürmüyor gibi. Bakalým geri alým bitince fiyatlama ne olacak.
Syg,
Yatýrým tavsiyesi deðildir.
gram þüphe duymadan yola devam..satýcýmý kaldý ...nedir bu korku anlamadým.sanki þirket hisse satacam dedi..herkes geri alým kotasý dolunca nolacak diye soruyor.yabancý yada fonlar almak isteyince nolacak asýl siz onu düþünün...seçime kaldý bir yýl.bol kazançlar...
Kim yapabilir bu iþi, Ford otosan mý Arclk mi?
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/1010193
Üretilen bataryalar Ford transit için yapýlacak. Zaten elektrikli araç için de batarya montaj fabrikasýna bu bataryalardan ihtiyaç duyulacaktý. Ford bu iþi pekala üstlenebilecektir bence.
Arçelik'in Kayseri'deki Aspilsan ile iþbirliðini çaðrýþtýrsa da; esasýnda Koç grubunun batarya ve pil yatýrýmýný tüm þirketlerinde hayata geçirmek istemesi olarak yorumluyorum ben bu haberi.
bir sorum olacak ortaklara...arçelik geri alým fonunu son güncelleme ile toplam 3 milyar tl seviyesine çýkarttý.þimdi hesap yapýyorum tabloya göre...
þimdiye kadar 58.600.000 lot 44 tl ortalama ile alýnmýþ.yani 2.578.400 tl fon kullanýldý.3 milyardan bu kullanýlan fonu çýkartýrsak 420 milyon tl kalýyor.bunu 58 tl ortalama ile aldýðýný varsayarsak 7,2 milyon lot daha alabilir.yani kendi payý % 12 daha artacak.þuan hissedeki oraný %36...fonlar tamamen kullanýlýnca hissedeki sahiplik oraný neredeyse %48 olacak.
%50 paya ulaþmak gönüllü çaðrý sebebi midir?soru bu iþte.
![]()
hesabýnýzda baya baya sapma var. Þimdiye kadar alýnan lotlarýn toplamý 58,6 milyon deðil 55 milyon 900bin. Alým ortalama fiyatý 44 lira deðil 40,07 tl. þu ana kadar 2 milyar 240 milyon tl alým yapýldý geriye 760 milyon tl'lik alým kaldý. 58 tl ortalamayla 13 milyon lot daha alabiliyor.
Yer Ýmleri