Genel kurul toplantýsý ne zaman yapýlýr bilgisi olan var mý?
Genel kurul toplantýsý ne zaman yapýlýr bilgisi olan var mý?
Bu geri alým Vestel e karþý olabilir mi , ortaklarýný koruma ve kollama bakýmýmdan
Tapatalk kullanarak iPhone aracýlýðýyla gönderildi
kapta ki veriler nedeniyle ortaklýk yapýsýnda hata yapmýþým kendi adýma onu düzelttim. anlaþýldý dediðim oydu. geri alým yapmasýnýn nedenini bilsek süper olurdu fakat sadece yönetim bunu tam anlamýyla biliyordur.
bim þiþe vb diðer þirketlerde geri alým yapýyor onlar için fiyat istikrarý denebilir ucuz buldu geri aldý denebilir ... arçeliðin ki ise baþka bir seviye bekleyip göreceðiz.
yatýrým tavsiyesi deðildir
Arçelik bayilerine mal satmak için onlardan teminat mektubu alýr .. Bayi bankaya gider 3 milyon tl lik teminat mektubu alýr. Bu alýnan teminat mektubu Arçelik e verilir. bu mektup karþýlýðýnda Arçelik bayisine 3 milyon tl lik mal verir. sonra bayi aldýðý mallarýn karþýlýðýný belli vadelerde öder. Eðer ödeme yapamazsa bu teminat mektubu ile alýnan bankaya gider alacaðýný tahsil eder. Zira mektubu veren banka herhangi bir olumsuz durumda bu parayý taahhüt etmiþtir .Tabii banka bunu yaparken bayiden bu mektup karþýlýðý bir komisyon almýþtýr. Bu komisyon alýcýnýn kredibilitesine göre %1-6 arasýnda deðiþiyor.
Arçelik ise birkaç aydýr bayilerine ve servislerine teminat mektubu yenilemenizde Arçelik hisse senedi alýn diyor. Yani 3 milyonluk teminat mektubu yerine gel 3 milyonluk Arçelik hissesi al. Bu bende rehin dursun. Bu hisse karþýlýðýnda ben sana eskiden 3 milyonluk mal veriyordum þimdi 4,5 milyonluk mal vereceðim diyor . Bu iþlemin bayi tarafýndaki karý hem teminat mektubu komisyonu ödemeyecek ki bu 3 milyonda 100 bin tl gibi , hem de fazla mal alýmý..
bu yazdýklarým geri alým programýnýn bir bacaðý olabilir. Baþka nedenlerde olabilir. Kottan çýkma Hollanda'ya merkezi taþýma Abd de halka arz v.s.
2750 Bayi , 500 servis olunca, tabii istenen ivme çok rahat yakalamýþ olabilir. 2. geri alým bu yüzden yapýlmýþ olabilir. Arçelik böylece hem piyasadan hisse toplamýþ hem de bu iþ için bir para harcamamýþ olacak. Yani bir taþla 2 kuþ vurmuþ olacak. Piyasadan 2. %10 luk dilimi aldýðý zaman kalan açýklýk çok az olacak ve kontrolü çok rahat olacak. Belki de baþka operasyonlar için önü açýlmýþ olacak .Þirket hissesine çok güveniyor ki hisseyi teminat olarak alabiliyor..
eskiden beri belirttiðim gibi dolaþýmdaki pay sayýsýnýn azalmasý tr hissesinde ki her þirket için olumludur..hele ki koç þirketiyse süper..
þirketin niyetini ileride anlarýz..arkaya yaslanýp çay içmeye devam..varsa maçasý yiyen gelsin açýða versin makineler dahil.
ilk yapacaðý alým fiyatý kendi düþünceme göre dip rakam olur..bol kazançlar...
Yer Ýmleri