Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY
Kalan yolcular da yerini aldıysa, dolar treni kalkışa yeniden hazır demektir!
![]()
Ayın 15 inde maaşını alan bir kaç memur kankim vardı. Onlara ihtiyaçları olanı ayırıp kalan parayı derhal dolara geçmelerini telkin ettiğimde dolar 10.03 falandı. Bana yok artık burdan da alınır mı ? ciddi misin ? gibi ifadelerle yüzüme şaşkın şaşkın bakmışlardı. Bende bu günleri mumla ararsın demiştim. Şimdi onlar bile şükür namazı kılıyorlar.TL dev bir ilüzyonmuş meğerise. faizide kendide yalan imiş.
Bugün dünya o günlerdeki dünya değil. İyiysen, dünyanın her yeri senin. Çok kafası bozulan, kapasitesi var mı bakacak dünya piyasasında. Memur için de geçerli. Yabancı dilin varsa altın bileziğin varsa kafana yatarsa çeker gidersin, beceremiyorsan da buradaki oyunun kuralları belli malesef ona göre oynarsın. Çok acı ama durum böyle malesef.
Ne memurlar var, mesela NATO ya girebilen memur tanıyorum, 8500€ maaş alıyor Brüksel gibi yerde algı yok vergi yok. Fetöcü filan da değil gayet 2021 de gitti. Yapan yapıyor yani, nasip artık. Ülke kendi çocuklarına git diyor şu an malesef. İyiysen git diyor diyeyim.
Herkesin parası kendine kıymetli, maddi sıkıntı hissedince ya da hissedeceğine dair endişe duyunca elindekini koruma içgüdüsüyle davranıyor.
Geçen cuma da zam haberi duyulunca benzincilerin önü kuyruk olmuştu. Alacağı bir depo benzin, edeceği 25 lira kar, para değil, hem de sonrakini yine zamlı alacak, ama işte yazığım malını koruma içgüdüsü var, yapabileceği elinden gelen o kadarsa onu yapıyor.
Yer İmleri