Faiz baþlýðýnýn pirleri ; Aktifbank bireysel de bir kiþi en fazla kaç tl. tutarýnda nkolay bono alabiliyor ? yani hesabýmda en fazla tutabileceðim bono tutarý nedir ? Bir ara 500 bin liraydý.
Geri ödenmeyen %4.3 civarýnda.
Ýnsanlar ihtiyaç kredisini ev ya da araç alýrken peþinat, harç, vergi, abonelik vs þeylerden harcamak için de alýyor.
Anladýðým kadarýyla hesaba kredi kartlarý da dahil. Kredi kartlarýnda durum biraz farklý tabii.
Ama ben gidivanýn kýsmen haklý olduðunu düþünüyorum. Gerçekten para fýþkýrýyor. Hatta:
Milletten para fýþkýrýyor parraaa
Krediyi alýp eve arabaya yatýran teknik olarak kârda oluyor.
En azýndan malý sattýklarýnda krediyi kapatýp üstüne de nakit elde etmiþ oluyorlar.
Bu yüzden insanlar sürekli kredi kullanýyor.
Tamamen þahsi fikrimdir, benim aklýma uyup yatýrým yapacak arkadaþlara Allah akýl fikir versin. Amin.
Özellikle 70-80-90 dönemlerini yaþayan abilerimden bu dönemlerdeki durumlarý anlatmalarýný istirham ediyorum.
Öyle yattan ahtapot, midye, karides, ýstakoz falan yemesi deðil.
Yediðiniz içtiðiniz sizin olsun gördüklerinizi anlatýn)
Yatýrým tavsiyesi deðildir.
94,2001,2008 krizlerini yaþamýþ biri olarak derim ki seneye çok büyük kriz gelecek ABD de faizler yükselince borsa çakýlýr, gayrimenkul çakýlýr, nakit kral olur onun için seneye nakitte kalmak çok iyi olur. Bu benim düþüncem katýlan olur olmaz. Tecrübeli abilerimize sorduðumda dövizde de kalabilirsin diyenler oldu. Çünkü 2001 krizinde 1 milyonluk evlerin fiyatý 500 bine düþmüþtü. Þimdi olacak demiyorum ama bankalardan çok fazla kiþi ucuza konut aldý onu iyi biliyorum. Baþka larýn fikirlerinide merak ederim. Sizler ne düþünüyorsunuz
Türkiye eski Türkiye olsaydý yani Suriye, Afgan, Irak ve dahi sayamadýðým Birleþmiþ Milletler üyesi ülkelerden akan insanlar yokken bu kriz olsaydý dediðiniz doðruydu.
Bugün, bilinçli olarak tek mermi atmadan ülke istila edilirken yerlilerin mallarý yabancýya geçmektedir. Yerliye ücret artýþý son 10 yýlda %100 erimiþ olup alým gücü bitirilmiþtir. Çocuklarýna iþ bulamayan, ancak karnýný doyurabilen yerli elindeki mallarý satmaktadýr. Halkta para çok diyenler , sokaktaki gördükleri canlýlýðý yanlýþ yorumluyorlar. Her 10 kiþiden 4 ü yabancý olmuþ. Adamlarýn parasý bizden 8 kat deðerli. Ben kýytýrýk metrobüse binerken bile hesap yaparken onlar lüks uber taksiyle geziyorlar.
Geceliði en düþük 450 tl. olan dandik otellere verecek parasý olmayan çocuðunu ünv. kaydý için gelen yerliler akraba evlerine sýðýnýr. tedavi için büyükþehirlere gelenler geceyi otobüste geçirir, gündüz muayene- tedavi olup tekrar gece otobüsle memleketine döner. Bunlarý yaþayanlar halkýn çoðunluðudur. 80 milyonluk nüfusun 10 milyonu iyi durumda olunca herkesi kendileri gibi sanýyorlar.
Yani gayrimenkul artýk düþmez ve her ay 30 bin zam koyuyorlar. Garip olan her konuda açgözlü olan halkýmýz bu konuda da kurnazlýk peþinde. Yeni binada daireyi esas alan 20 yýllýk daire sahibi de 40 bin 40 bin koyuyor. ALLAH sonumuzu hayýr etsin.
O her gün dairesine zam yapanlar bu alým gücü her gün düþen halka nasýl satacak bilen var mý
Yer Ýmleri