Dsg sorunlu,ben olsam duz vites alip masraf cikartmam.
Dsg sorunlu,ben olsam duz vites alip masraf cikartmam.
Vw gurubu araclarda tork yuksek tsi .oldugu icin.ust viteste bile yuksek tork var.vites az deðiþtiriyor sun.
Dsg masrafi 15-25 diye yazdiriyor hesap.
DSG'yi çoðu insan yanlýþ kullanýyor. DSG'si patlayanlarýn çoðu buna kýzýyor ama bu yanlýþ kullanma da DSG'nin bozulmasýný hýzlandýrýyor.
Benim 7-8 sene oldu DSG, henüz patlamadý yalnýz 2 ay önce falan geri geri giderken anormal devirli kalkýyordu araba bir de düz yolda kalkýþta geri vitese atýnca küt diye ses gelip sallanýyordu. 1 hafta devam etti sonra kayboldu kendi kendine.
Bu ayný ses gelme ve sallanma olayýný yokuþa park yanlýþ parkettikten sonra arabayý kaldýrýrken oluyordu. Ýlk yýllarda çok yaptým bunu.
Sonradan öðrendim ki aracý yokuþta park ettikten sonra vitesi önce el frenini çekip N'e atacakmýþým. Ayaðýmý frenden çekip araba biraz salýndýktan sonra P'ye takacakmýþým vitesi.
Aksi durumda güç þanzumana biniyor ve kalkýþta vites takýnca araba sarsýlýyor.
DSG'yi patlatan en önemli olay bu bence. Zamanla da yýpranýp bozuluyor ama bunu yapmamak direk intihar. Þanslýysanýz 4-5 senede bir 5-10bin tl masraf çýkarýr. Ben çok kullanmýyorum zaten o yüzden 7 seneyi buldum tamirci görmeden.
Dudu toplam aylik gida (evde)+faturalar toplam ne kadar tutuyor?.(kac kisi)
Yer Ýmleri