En güçlü veya en zeki olan deðil, DEÐÝÞÝME en açýk olan türler hayatta kalýr...Charles Darwin
https://twitter.com/r_x_p_u
Ne bu kardeþim her gün zam mý olur?
Ben yazdým Sn Patrick Bateman, koþullar sabit kalmalý, homojenlik olmalý teknik analiz için. Enflasyon artarken adam cart diye faiz indirdi, geçmiþ olsun eski trendin ortalamanýn anlamý kalmadý, yeni koþullarda yeni trendler formasyonlar oluþmaya baþladý...gibilerinden...
----------------------------------------------------
Sabaha kadar ekonomist, finansçý, bankacý neyim okudum, ruhum karardý zor uyudum...
Abiler, stagflasyon diyorlar, yüksek enflasyon ve yüksek iþsizlik, alým gücünün düþmesi, düþtüðü halde fiyatlarýn arz sýkýntýsýndan dolayý artmasý...
Aslýnda dünya için öngörülüyor da, galiba Yellen bu olmasýn diye faiz arttýracak, 2022 ortasý diyorlar, o bunu yaparsa, biz kesin stagflasyona gireriz.
Muhtemelen kur krizinin bir evrede, üreticiyi vurmasý ile baþlayabilir. Ýhracaat tamam da, bi yere kadar, artan enerji, ham madde, talep düþmesi ve kredi faizlerinin iyice kýsalmasýný kaldýramayacak. Misal sadece ihracaat yapýlan kalemler deðil, gübre içindeki kimyasaldan dolayý fiyatý zýbýttý, yem de öyle, tavuk yemi de, bir yerde tarýmý aðýr vuracak gibi de düþünmek lazým.
Þu 'Ekmek Teknesinde' en sonunda çýldýran berber gibi olacam...
dokunulmazlýðýnýz var mý ?
benim yok, sizin varsa kusuruma bakmayýn..
yurtdýþý/ikinci vatandaþlýðýmda yok.
siyasi mikserin içine girip, köpük olmaya da niyetim yok.
yetki sahipleri müdehaleye cüret etmiyorsa, 19 yýldýr da etmediyse, sorumluluk onlarýndýr..
devlet-halk iliþkisini koparmayý amaçlayan,
1917-20 propaganda pampletlerinin aynýsýný/güncelini tekrarlamaya gerek yok.
makam ≠ þahýs, devlet ≠ parti, halk kanuna/yasaya uyar, makama saygý gösterir.
üçü giderse film kopar.
benim duruþum budur.
Ýhraç ettiðin malýn %90 ý ithal ettiðin ara mal ve hammaddeden geliyor ihracatýn yükselmesi için katmadeðeri yüksek ürün üretip ihracat yapman gerek o da yok. e neymiþ dýþ ticaret fazla verecekmiþ dolar düþecekmiþ beyin yok bunlarda ya
STK-LX1 cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
En üst te yer alan videyo
https://www.google.com.tr/search?q=y...&client=safari
Doktor doðru söylüyorsun da, bulgur kömür belediyede kadro daðýtarak 'oy satýn almayý' keþfettiler, dolayýsýyla sistemi 'hack' etmeyi öðrendiler. Sistemi hack et, sonra devlet ol, kanun da benim, devlet de benim, sistem de benim, sensin aðam sensiiiin, durumu..
Kendileri bile söylüyorlar, bu gücün denetlenmesi lazým demeye baþladýlar, kaybedecekleri noktada gücün farkýna vardýlar. JEDÝ gücü gibin oldu, gücü hisset![]()
Yer Ýmleri