Merhaba Forumdaþlar..
Bist U100 sizce bu yýlý nasýl kapatýr??
Buyrun yarýþmaya.. Kazananlarý hem bol kazanç bekliyor.. hem de sürpriz hediye var.
https://www.hisse.net/topluluk/showthread.php?t=51782
Köþedeki kuruyemiþçiden cigara aldým geldim, malumunuz enflasyonu ordan takip ediyorum
Kýsa hatýrlatma yaklaþýk 2 ay önceki tablo þuydu, her hafta 5 TL zam yapýyordu, 85-90-95-99 deyip durmuþtu.
Sonra 99 TL iken, -karýþýk kuruyemiþ enstrümanýmýz, ibibiðin kaju ve antep fýstýk oranýný azalttýðýný, fýstýk ve bademi arttýrdýðýný keþfettim, almaktan vazgeçtim, ayrý ayrý almaya baþladým.
Ýbibik, müþteri talebinin azaldýðýný fark etmiþ, eski kalite standartlarýna geri dönmüþ, yapýþtýrmýþ fiyatý 115 TL..
Yani 1 nci ay 85 den 100 e, ikinci ay 100 den 115 e þimdilik. Fadýl takipte
-------------------------------------------------------------------
Durmuþ'un duyduðu her neyse, bu hafta öðreniriz, teyakkuz falan demiþ, napacaksak teyakkuza geçip. Hatta tam olarak þu, Cuma gece 12.00 de teyakkuza geçin, napalým MB nin önüne gidip de korna mý çalalým, teyakkuza geçin...pehh laf ola beri gele..
Dolar çok arttý filan diyelim...tamam satalým...napalým sonra fikri gelen var mý?
indirimde nerede duracaklar ? ne kadar süre duracaklar ?
bitmeyen kýsýtlý pencere icat etmiþlerdir, %12 lere kadar indirirler..
%19 du faiz 100 bin referansla 19k faiz..
%15 oldu, ayný faiz için 126,6k gerek.. 26,6%
e sen bir daha indireceðim diyorsun
-1 puan daha olsa 14%, 19% ye denk gelmen 135,7K 35,7%
e kardeþim eksi faiz veriyorsun, para saçýyorsun, enflasyon coþuyor... ekstra pirim koy..
8,3(50 haftalk ortalamadan) dan baþla +%35,7 koy 11,26TL
hani nerde bunun eksi faiz enflasyon farký ????? faiz iyice eksi rejime düþüyor...
düz hesap...
aralýkta
-1-> +35.7% -> 11.26
-2-> +46.15% -> 12.13
-3-> +58.3% -> 13.13
-4-> +72.7% -> 14.33
keyifleri bilir..
isterlerse 7 yapsýnlar 22,49... + ek pirim
Merkez dogru adimi atmadan dolarin atesi kalici olarak sonmez. Hele bunun yaninda KGF, secim yatirimi adimlar gibi para arzini arttirici islere de girilirse durum daha da vahimlesir. Hadi bir sekil vurdun kafasina, daha sert doner geri. Aha acin grafikleri bakin. Her tepede Merkezden mudahale geldi. 2018 Eylul de MB faizi 625 puan arttirmasaydi duracak miydi Dolar?
Aralýk ta da faizi indireceðini ima eden kelimeler var perþembe günkü metinde. Bu durum da momentumu artýrýyor ister istemez.
Bir de þu var. Diyelim ki dolar iyice çýldýrdý , satýp ne alacaksýn ? Yabancýnýn iyice sývýþtýðý borsayý , belki de desteklemeyi býraksalar bi nebze borsa düþünülebilinir , dolarlarý bozup deðerlendirme alternatifi olarak.
Ülkenin durumu çok kýsa sürede likit olmayý gerektiren dönem. Bu yüzden þiþmiþ ve faizler indikçe daha da þiþmesi muhtemel gayrimenkul e pek bulaþmak istenilmiyor.
Dolarlarý bozup TL mevduat a geçmek için aklýný yitirmiþ olman lazým.
Altýn da zaten dolarýn bi fonksiyonu olmuþ. 100 tane ata lirayý belki bozdurabilirsin ama 1000 taneyi bozdurmak için çok mesai harcaman lazým.
Bütün bunlardan dolayý eurobond ve döviz de durmak , gece rahat uyutuyor. Þahsen onda bile rahat uyku sýkýntý olabilir , zaten o yüzden sistem dýþýyým.
Alternatif yatýrým araçlarýnýn durumu , döviz ve eurobond dan daha avantajlý deðil. Bu durumdan dolayý hele de ne yapacaðýný þaþýrmýþ bu yönetim devam ettiði sürece DTH + yastýk altý inmez , inemez.
Covid tablosuna baktým çin 113. Sýrada. Kakaladýlar dünyaya virüsü nüfusda 1. Sýrada covitte 113 ...
Yer Ýmleri