ANKARA KUÞU
@ankara_kusu
“Sayýn savcým, ben Silar Altaþ. Umut’un abisiyim. Bildiðim kadarýyla size yardýmcý olmaya hazýrým.
Umut Tunceli’deydi, bu olay büyük ihtimalle onun 18 yaþýna girdiði zamanlara denk geliyor. Þu an 24 yaþýnda, yani yaklaþýk 5-6 yýl öncesinden bahsediyoruz.
Valinin oðlu, ‘Ben bir kýzla birlikte oldum, hamile kaldý’ demiþ. Ben de Umut’un çok üstüne gittim, sürekli sorguladým. En sonunda ‘Umut, nedir bu mevzu?’ diye sordum. Bana sadece evet-hayýr þeklinde cevaplar verdi. ‘Kýz hamile mi kalmýþ?’ dedim, ‘Evet’ dedi. ‘Aldýrmak istememiþ mi?’ dedim, ‘Evet’ dedi. Hep kaçamak cevaplar veriyordu.
Anlattýðýna göre Türkay, ‘Kýz hamile kaldý, ben de kafasýna sýktým’ demiþ. Bu ‘kafasýna sýktým’ ifadesini birkaç kez tekrar etti. Büyük ihtimalle tek bir mermi sýkmýþ.
Mustafa Türkay, olayý kýsaca þöyle anlatýyormuþ: ‘Birinin kafasýna sýktým.’ Hatta silahý önceden baþkalarýna da gösterdiði söyleniyor.
Türkay’ýn silahý tabancaydý. Ben de o silahý gördüm sanýrým. Siyahtý, evet siyahtý. Onu bana arabada göstermiþti.
Arabasý BMW 420’ydi, koyu mavi-siyah arasý bir renkti. Silahý torpidoya koyuyordu. Arabayý Umut’a da veriyordu. Sürekli araçlarla geziyorlardý. Hatta çoðu zaman arabalarý çalýp getiriyorlardý; yaptýklarý þey genelde buydu.
En ufak bir yalaným varsa Allah belamý versin.
Bu kýzýn Gülistan olma ihtimali nedir diye sorarsanýz, bence yüzde 100.
Ben de istiyorum ki, eðer kardeþimin bu iþte en ufak bir dahli varsa, o da ortaya çýksýn. Ona çok kýzdým. ‘Sen ne yaptýn Umut, öldürdün mü?’ dedim.
O da bana þöyle dedi: ‘Abi, bana bunu anlattý. Ben korktum. Birini öldürmüþ bir adamdan korktum. O yüzden sesimi çýkaramadým.’
Valinin kötü biri olduðunu düþündüðü için de korkmuþ olabilir.”
Yer Ýmleri