Geçen ay öðrendik ki meðer ablamýn kafasýnda kurduðu o akýl almaz senaryo bambaþkaymýþ! Kendince eski kocasýnýn evlilikte çok rahata alýþtýðýný, onu çantada keklik sandýðýný düþünmüþ. Boþanýp baþkasýyla yüzük takarsa, adamýn aklýnýn baþýna geleceðini, kýskançlýktan deliye dönüp kapýsýna dayanacaðýný ve onu yeni sevgilisinin elinden "kurtaracaðýný" planlamýþ. Bildiðiniz ucuz dizi kurgulamýþ kafasýnda.
Gelgelelim aradan 8 ay geçti. Eski eniþteden ne bir mesaj var ne bir arama. Üstelik ortak tanýdýklardan duyduk ki adam spora baþlamýþ, iþinde terfi almýþ, kendine yeni bir hobi edinmiþ ve hayatýndan inanýlmaz memnunmuþ.
Ablam planýnýn iþe yaramadýðýný görünce fena halde panikledi. Geçen hafta "eski faturalarla ilgili bir pürüz var" bahanesiyle babama adamý arattýrdý.
Babam da dayanamayýp laf arasýnda, "bizim kýz da aslýnda pek mutlu deðil, biraz fevri davrandý, aklý hala sende gibi" diyerek zarf atmýþ. Eski eniþtemin babama cevabý buz gibiydi: "Nuri Amca, benim için o sayfa tamamen kapandý. Ben hayatýmda hiç bu kadar huzurlu olmamýþtým, kýzýza yeni hayatýnda mutluluklar dilerim. Lütfen bu konularda beni bir daha aramayýn."
Ablam babamdan bu lafý duyunca resmen sinir krizi geçirdi. Kendi kurduðu tuzaða kendi düþtü ve kibri darmadaðýn oldu. Þimdi o "ruh eþim" dediði yeni sözlüsüne kan kusturuyor. Adamcaðýz evde ne yapsa batýyor, her gün sudan sebeplerle kavga gürültü kopuyor. Sözlüsü de durumu ufaktan çaktý, "senin aklýn hala eski kocanda" diyerek yüzüðü atmaya hazýrlanýyor.
Yer Ýmleri