Neyse
Hani derler ya
Stten az yanan yourdu fleyerek yer diye.
Deitir.
stikrar yada tek parti iktidar yerine artk KOALSYON'lar MELEK oldu.
YTD.![]()
Neyse
Hani derler ya
Stten az yanan yourdu fleyerek yer diye.
Deitir.
stikrar yada tek parti iktidar yerine artk KOALSYON'lar MELEK oldu.
YTD.![]()
NE MUTLU TRKM DYENEYERL MALI YURDUN MALI HERKES ONU KULLANMALI
DRAK GECKMES
Sosyolog Mmin Sekman, baknz ne gzel yazm:
"lkemiz Ortadoulu bir zihniyet tarafndan, Ortadoulu bir slupla ynetiliyor ve grnen o ki yaknda tamamen Ortadou'ya dneceiz.
Ortadoululuk nedir bilir misiniz?
-lm yceltip gzel yaamay aalamak Ortadoululuktur.
-Dini yceltip bilime kaytsz kalmak Ortadoululuktur.
-Lideri yceltip, iyi sistem kurmay aalamak Ortadoululuktur.
-man yceltip akl aalamak Ortadoululuktur.
-Duygular yceltip mant kmsemek Ortadoululuktur.
-Mteahhitti yceltip, mhendisi aalamak Ortadoululuktur.
-niversiteleriyle deil, camileriyle gurur duymak Ortadoululuktur.
-"Aln secde gryor" diye, zorba ve hrsz politikaclara oy vermek Ortadoululuktur.
-mamlar yceltip, filozoflar aalamak Ortadoululuktur.
-Ev kadnln yceltip, kariyer yapan kadn aalamak Ortadoululuktur.
-Kendi ocuklarn Amerika'da okutup, halk ocuklarn imam hatiplere zorlamak Ortadoululuktur.
-Sz yksek olan deil, sesi yksek olan iyi lider sanmak Ortadoululuktur.
-Kurumsal zmler retmek yerine, karizmatik lidere tapmak Ortadoululuktur.
-Hatasndan renmek yerine, onunla duygusal ba kurup hayatn batakla evirmek Ortadoululuktur.
-Standart sahibi olmak yerine, dtke "beterin beteri var" diye kendini avutmak Ortadoululuktur.
-Bana gelene katksn grmek yerine, hep d gleri sulamak Ortadoululuk.
-eytan talamaktan ibadet etmeye zaman bulamamak Ortadoululuktur.
-Kendi hayatnda hibir baars yokken, srekli atalaryla vnmek Ortadoululuktur.
-Sklm bir yumruun, ak bir elden daha gl olduuna inanmak Ortadoululuktur.
Yukardaki maddelerin birounun dinle ilgili olduunu gryorsunuz, neden? nk ortalama bir Ortadoulunun beyninin yzde 75'i dinle kapldr. Bu yzden dier eylere ok az yer kalr.
Onun zihniyetiyle ilgili sylediiniz her eyi, dinine saldr sayar. Dinle ilgili olmayan pek fikri olmad iin, dinini ilgilendirmeyen hibir eletiri yapma ansnz da yoktur! stnz slatmadan, elinizle balk yakalamann imkanszl gibi bir ey.
ronik bir ekilde, Ortadoulular lkelerinin skclndan kap, nefes almak iin turist olarak Trkiyeye geliyor. Trkiyenin yneticileri ise gittike lkemizi Ortadoululatryor.
Birka yldr, yln yarsn yurt dnda geiriyorum. Yurt dnda, gittiim en iyi restoranlarn en iyi yerlerinde hep Arap eyhlerinin ocuklar, yanlarnda Rus sevgilileriyle oturduunu gryorum. Kendi lkelerini modernletirmek yerine, modern lkelerde hayatlarn yayor, kendi halklarna da din pazarlyorlar.
Gidip, bu adamlarn lkesinde, “bu adamlar size din merkezli yaamay vyor ama kendileri son derece dnyevi yayor” desem, beni o diktatrlerin polislerinden nce, o yoksul insanlar lin eder. Celladna ak zihniyetteki insanlar iin ne yaplabilir ki?
Bu aklamay kimseyi ikna etmek iin yazmadm. Manta inanmayan insanlarn mantkl argmanlarla deitirilemeyeceini bilecek kadar tecrbeliyim. Bu hayatta, bazlar aklla reniyor, bazlar acyla. Maalesef bu corafya, acyla renenlerin corafyas.
Benimki, sadece gelecee dnk bir "ben dememi miydim" notu.
Bu topraklarda, her eyin bir gn anlaldn ama hep ge anlaldn biliyorum. Hepsi bir gn neyin ne olduunu anlarlar, ama hep ge anlarlar!
Azgelimilerin kaderi iki kelimede sakldr: drak gecikmesi!
Matbaann 300 yl ge geldii bir topluma, mantk da olmas gerekenden 30 yl sonra geliyor. Neyin en mantkl zm olduuna karar vermeden nce 30 yl kavga ediliyor!
"Corafya kaderdir" der, Ibni Haldun, bizim kaderimiz de idrak gecikmesi!
Mmin Sekman
Sosyolog"
"yi insanlar cennete gider deil, yi insanlar nereye giderse oras cennet olur."
Allianz Ba Ekonomi Danman Muhammed El-Erian Bloomberg'deki yorum yazsnda Trkiye ekonomisindeki gidiat deerlendirdi. El-Erian ekonominin genele yaylan bir krizden kanmak iin Trkiye Cumhuriyet Merkez Bankas’nn (TCMB) faiz indirimlerini tersine evirmesi gerektiini syledi.
Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardr. Ben hibir zaman umudumu yitirmedim. Mustafa Kemal Atatrk.
>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<
Trkiye, kazn her trlsn ayr ayr deneyimleyebilmek iin mkemmel bir yer. Burada yetien biri dnyann baka bir yannda sknt yaamaz.
Re-twittlediklerim katldm anlamna gelmez!
saat 15 te aklama yapmas bekleniyrmu
DVNMEYN.NEYE LAYIKSANIZ O EKLDE YNETLRSNZ
Trkiye, kazn her trlsn ayr ayr deneyimleyebilmek iin mkemmel bir yer. Burada yetien biri dnyann baka bir yannda sknt yaamaz.
Re-twittlediklerim katldm anlamna gelmez!
Asgari cretteki vergi muafiyetine ynelik yeni bir alma gndemde - Dnya
cretler zerindeki gelir vergisi indiriminin asgari cretle snrl tutulmas zerine balayan tartmalar srerken, AK Parti kaynaklarndan bununla ilgili nemli bir aklama geldi.
Kaynaklar, asgari cretteki vergi muafiyetinin kapsamnn geniletilebileceini belirterek, konunun Hazine ve Maliye Bakanl, alma ve Sosyal Gvenlik Bakanl ile AK Parti Meclis Grubu'nun katlac dar kapsaml bir toplantda ele alnacan bildirdiler. Kaynaklar, konunun Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan'a da aktarlarak bir karar alnacan vurguladlar.
Asgari cretin vergi d braklmasn ngren torba kanun teklifinde iverenleri ok eden bir detay ortaya kmt.
lk kez dunya.com'un kamuoyuna duyurduu detaya gre, alma Bakanl'nn aklamasnn aksine, teklifte asgari cretin zerinde elde edenlerin maalarndan asgari cret kadarlk ksmndan vergi alnmayacana ilikin hkm yer almad. Birok iveren, asgari cretteki yzde 50 arta karn, dier alanlar iin vergi avantaj getirilecei iin art oranna destek vermiti.
iverenler bastrm anlalan..
DVNMEYN.NEYE LAYIKSANIZ O EKLDE YNETLRSNZ
Yer mleri