Türkiye, kazýðýn her türlüsünü ayrý ayrý deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetiþen biri dünyanýn baþka bir yanýnda sýkýntý yaþamaz.
Re-twittlediklerim katýldýðým anlamýna gelmez!
Nebati: Biz demokratik gelenekleri olan, serbest piyasaya inanan, kambiyo rejimine sýký sýký baðlý olan ve bu geleneði de sürdüren bir modeli ortaya koyuyoruz. Çünkü altyapýmýz dolu. Altyapýyý tamamlamýþ þekilde geliyoruz-NTV
Nebati: 2013’te 400 milyar dolara yakýn borçlanmýþýz. 2013’ten bugüne kadar borçlanma oraný 445 milyar dolar seviyesinde. 8 yýldýr bununla ilgili bir mücadele sürüyor. Geçmiþteki saldýrýlar bir takým deðiþiklikleri engelledi-NTV
Nebati: 2013 yýlýnda Gezi olaylarý öncesinde faizin düþtüðü, enflasyonun düþtüðü bir ortamda bir sorunla karþý karþýya kaldýðýmýz görüyoruz. Yüksek büyüme için yüksek cari açýk
“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardýr. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.
>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<
Nebati: Modelimiz; yüksek ihracata dayalý, cari açýðý azaltýcý ve refah sisteminin toplumun tamamýna yansýtýldýðý bir modeldir.*Bu model içerisinde biz yüksek teknoloji üssü olmak istiyoruz
Nebati: 2018, 2019’daki saldýrýlarda kullanýlan temel araç sýcak paraydý. Sýcak parayla dilediðiniz þekilde manipüle edebiliyorsunuz, ülke iktidarlarýný tehdit edebilecek boyuta gelebiliyor. Biz bu yolu kapatýyoruz
“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardýr. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.
Nebati: Sýcak para özellikle geliþmekte olan ülkelerin temel problemlerinden bir tanesi. Ne zaman geldiði ne zaman gittiði belli deðil. Ülkelerin ekonomisini sarsacak noktaya dönüþebiliyor. Sýcak paradan ziyade doðudan yatýrýmýn gelmesini istiyoruz
Nebati: 2018, 2019’daki saldýrýlarda kullanýlan temel araç sýcak paraydý. Sýcak parayla dilediðiniz þekilde manipüle edebiliyorsunuz, ülke iktidarlarýný tehdit edebilecek boyuta gelebiliyor. Biz bu yolu kapatýyoruz
Nebati: Düþük cari açýkla yüksek büyüme gerçekleþtirebiliriz. Üç günde finansal istikrarý saðladýk.*Bu, sýcak paraya karþý doðrudan yatýrýmý çekecek özel bir model. Sýcak paradan ziyade doðrudan yatýrým için gelinmesini istiyoruz
Nebati: Finansal istikrarý üç günde, Cumhurbaþkanýmýzýn manifestosuyla saðladýk. Bundan yapýlacak olan þey, Türkiye’nin bu imkanlarýna kýsa sürede uyum saðlayacak sektörleri öne çýkarmak
Nebati: (Dolar/TL'de düþüþ)*Ülkemiz üzerinde oyun oynanmasýný engelliyoruz. 3 günde kendi imkanlarýmýzla dövizde bu noktaya geldik. Faiz artýrýlmalý diyenlere tokat gibi bir yanýt oldu.*Düþük cari açýkla yüksek büyüme gerçekleþtirebiliriz. Üç günde finansal istikrarý saðladýk
Nebati: Düne kadar yüksek faiz kesin çözümüdür diyenlere de tokat gibi bir cevap oldu. Yüksek faiz söylemi de aslýnda öðretilmiþ bir yanlýþtýr
Hazine ve Maliye Bakaný Nebati: "Döviz kurlarýyla ilgili pazartesi akþamýna kadar spekülasyon, manipülasyon vardý. Þimdi köpük gidiyor. Optimal noktaya kendisi ulaþacaktýr."
Hazine ve Maliye Bakaný Nebati: Kur korumalý TL mevduatýna geçiþ sabah itibarýyla 10 milyar liraydý
Yer Ýmleri