Bu enflasyon zamýndan en fazla maðdur olan,iþçi emeklisi olmuþtur,üstelik bu insanlarýmýz yüksek emekli maaþý alalým diye çoðu hep tavandan ödeme yapmýþtýr,bundan 1500-2500 kýsýmý hariçtir,onlar durumu iyi olanlardýr zaten pirimi çok az ödemiþtir,belki biraz içinden çýkmýþ olabilir zor þartlarda pirim ödeyenler,ama 3000 üstü olanlarýn çoðu tavan ödemesi yapmýþtýr,mesela benim eski maaþým 4000,üstüne sadece 1020 gelmiþtir,2850 asgari ücret alanýnki 4250 olmuþtur,önceden bu fark aramýzda 1150,þimdi 1400,yani 5400 olmasý lazýmdý,esasýnda buda kurtarmýyor,bana 3000 ek ilave vermediði için bir mok etmiyor,600 dolar emekli maaþým vardý,600x13500=8100 eder,yani þu an 3000 içerideyiz,geçmiþte hiçte böyle deðildi,yani 19 sene önce,çalýþan iþçi sendikalýlarlan,emeklisi arasýnda fark çok azdý,örneðin 10.000 alýyorsa,8.000-9000 cývarýydý oran olarak þimdiye göre.Zaten geçmiþte çalýþan olsun,emekli olsun devamlý enflasyon+üstü zam alýnmýþtýr,bu iktidar çalýþanýna düþmandýr,yani emekçi düþmanýdýr,karþýsýnda sendikalarda yoktur kendi seçtikleri için,zaten ilk hamle kitleri tasviye ettiler,çünkü geçmiþte çoðu partiler bunu yaþamýþtý hükümetleri yýkmýþtýr iþçi hareketleri,bunu bildiklerinden ilk önce darbeyi oradan vurdular,peþi ergenekon,onun peþi yargý hedef alýndý,uyduruk bir darbe yapýldý maðdur edildim diye tek adamlýðý dayattýlar,zamanýnda bir yazar 1945 ikinci Dünya savaþý sonrasý Almanyanýn þehirlerini geziyor not alýyormuþ,bu Almanya tek adamýn cezasýný çekti,akýllý olsun bundan ders alsýn demiþti,iþte bizde bu yola doðru gidiyoruz,temennim olmamasý yönünde bundan sonra.

Yer Ýmleri