Dün büyük market e gittim. Düzenli aldýðým konserve ton balýðýndan alacaðým. Fiyata bir baktým ister istemez aðzýmdan "yuh" sesi çýktý.
Saðýmda solumda üç beþ kiþi daha vardý, ben iþaret vermiþim gibi hepsi yuh demeye baþladý. Pek çok þeyin fiyatý katlamýþ. Onlarda almak istedikleri þeye bakýp kaldýlar.
Bazý þeylerin fiyatlarý bu ay tam ikiye katlamýþ.
Ýlginç yaný ayný ton balýðý diðer zincir maðazadada ayný gün ayný miktarda fiyatý artmýþ.
Daha önemlisi sabze meyve fiyatý yavaþ artýyordu. manavda hýyarýn kilosu tam 2 kat artmýþ. Hýyar arttý ise gerisi gelir.
Kalkmýþlar tayyip'i kast ederek bir çerkes atasözü söyledi diye bir kadýný tutuklayýp götürmüþler. Atasözü "öküz"lü "saray"lý bir þey.
Hýyar 2 kat artmýþ, kadýn gazeteciyi Çerkez atasözü söyledi diye tutuklamýþlar.
Ne bað var diyeceksiniz. Birebir organik bað var. Ýçiniz boþsa, kendine güveniniz yoksa, hayatta hiç bir þey üretmemiþseniz, hep tüketici olmuþsanýz, kendi hakkýnýzýn fazlasýný yemiþseniz, herkesi düþman görürsünüz, her hareketi hakaret algýlarsýnýz, hiç bir hareketi olgunlukla karþýlayamazsýnýz. En küçük bir saldýrýda devrileceðinizi sanýrsýnýz.
Evet kadýnýn atasözü hakaret içeriyor.
Ancak ayný atasözü bana yada kýlýçdaroðluna söylense umurumuzda olmaz güler geçerim, hatammý var diye sorgularým kendimi. Çünki hayatta çok þey baþarmýþ olgunlaþmýþým. Her saniyemi üreterek geçirmiþim. Soymamýþým saldýrmamýþým. yediðim her lokma helal olmuþ. 10 çalýþmýþým 5 kazanmýþým. bana bir kadýn öküz dese umrumda olmaz "ya delidir, ya yanlýþ biliyordur, yada para ile biri söyletiyordur" derim. Çünki kendime güvenim var.
Her kesimden 10larca kadýn söylemiþse o zaman dur derim. Bi terslik var derim. Neyi yanlýþ yapmýþýmda bu insanlar böyle diyor derim. Kalabalýklarýn sesini dinlemeye baþlarým.
.

Yer Ýmleri